Infosessie beurzen en projectsubsidies binnen het Kunstendecreet

19 apr 2019
Werksessie
Infosessie beurzen en projectsubsidies binnen het Kunstendecreet

15 mei 2018 is de volgende deadline voor project- en beursaanvragen binnen het Kunstendecreet.

Kunstenpunt organiseert op 19 april 2018 van 13u30 (onthaal) tot 17u in Brussel een infosessie voor kunstenaars en organisaties die een aanvraag willen indienen binnen het Kunstendecreet.

De infosessie bestaat uit twee delen:

  • Presentatie: overzicht van de verschillende subsidielijnen binnen het Kunstendecreet, met verduidelijking over het principe van zelfprofilering via functies en disciplines en de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt. Naast beurzen en projectsubsidies zullen ook de tussenkomst voor buitenlandse publieke presentatiemomenten, de residenties en de kunstenaarstoelage kort worden toegelicht.
  • Workshop: begeleiding door Kunstenpunt van kleine groepen deelnemers om aan de hand van concrete fictieve cases de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines te oefenen. De workshop biedt geen maatwerk voor jouw specifieke aanvraag.

Plaats & tijdstip

Kunstenpunt, Ravensteingalerij 38, 1000 Brussel (vlakbij station Brussel-Centraal)
Donderdag 19 april 2018
Onthaal om 13u30, einde voorzien om 17u

Doelgroep

Deze infosessie is bedoeld voor kunstenaars en kunstorganisaties die van plan zijn subsidie aan te vragen voor professionele kunstinitiatieven.

Taal

Aanvragen van kunstenaars die gevestigd zijn in Vlaanderen / Brussel moeten volgens de taalwetgeving in het Nederlands ingediend worden.
De infosessie verloopt in het Nederlands. Een minimaal passieve kennis van het Nederlands wordt dus verondersteld. Anderstalige deelnemers kunnen op voorhand de Engelse presentatie online doornemen.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten. Je kan donderdag 19 april langskomen en de plaats innemen van een afwezige deelnemer. 

OPGELET: ingeschreven, maar toch verhinderd? Geef een seintje via communicatie@kunsten.be met vermelding van ‘infosessie Kunstendecreet’.

Meer informatie

Via deze link vind je alle nuttige informatie en links om een subsidieaanvraag voor te bereiden. Handig om door te nemen ter voorbereiding van de infosessie of om meteen mee aan de slag te gaan.