Info -en schrijfsessie Europese Brexitmiddelen voor de cultuursector

31 jan 2023
infosessieVAC, Antwerpen
Samenwerken, touren of exposeren in het Verenigd Koninkrijk?

Franz Wender

Wil je snel en efficiënt een project in het Verenigd Koninkrijk op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Wil je meer info over de EU-subsidie Brexit Adjustment Reserve (BAR)? Heb je nood aan inspiratie en wil je graag van gedachten wisselen met experten? Kom aan je dossier werken tijdens onze BAR info- en schrijfsessie!

BAR?

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie getreden. Vele Vlaamse organisaties zijn getroffen door de (handels)belemmeringen, die ontstaan zijn uit het vertrek van het VK uit de douane-unie en de interne markt. Om de negatieve impact te beperken heeft de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) toegekend aan de lidstaten. De BAR-middelen bieden ondersteuning aan projecten van getroffen organisaties uit alle sectoren. De aanvraag verloopt via VLAIO.

Verkoop je sinds vorig jaar veel minder tickets in het Verenigd Koninkrijk voor het festival dat je organiseert? Je kan beroep doen op de BAR om hiervoor een promotiecampagne op te zetten in het VK.

Verloopt de samenwerking met het VK moeizamer voor jouw ensemble en wil je op zoek gaan naar nieuwe markten? Dankzij de BAR kan je deels de werkingskosten van een agent of manager recupereren in een nieuw territorium waar je op gaat werken.

Infosessie

Op de BAR info- en schrijfsessie combineren we een korte infosessie over de BAR-middelen met een praktisch luik waarbij je samen met experten Vlaio, CJM, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE, Faro en Cultuurloket aan je projectdossier kan schrijven.

Ben je niet zeker of je projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen onze BAR-experten je graag verder!

Tijdens de dag kun je advies vragen over je projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt. Je kunt zelfs al op het einde van de dag een eerste aanvraag indienen in het e-loket van VLAIO. Zo kan je al projectkosten maken en ben je er zeker van dat je project goed op de rails staat. Voor schrijfmateriaal zorgen wij. Neem zelf je laptop mee.

Programma

14u: Inleiding door Myrthe Pieniakowski (DCJM)
14.05u: Infosessie BAR-middelen + goede voorbeelden door Alexander De Graeve (VLAIO)
14.30u: Schrijfsessie!
17.30u: Einde

De sessie zal verlopen in het Nederlands.

Waar en wanneer

Dinsdag 31 januari 2023 van 14u – 17u30

Locatie: Anna Bijnsgebouw (VAC Antwerpen) – lokaal 02.16b – Lange Kievitstraat 111-113, 2018 Antwerpen

Inschrijven

Registreer je voor deze infosessie door een e-mail te sturen naar Myrthe Pieniakowski met je vermelding van je naam, organisatie en discipline.

Deelnemen is gratis maar plaatsen zijn beperkt.

(Als je verhinderd bent laat dit dan uiterlijk op maandag 30 januari weten)