Highlights from the Lowlands: bezoekersprogramma tijdens het TheaterFestival 2018

06-08 sep 2018
Bezoekersprogramma
Highlights from the Lowlands: bezoekersprogramma tijdens het TheaterFestival 2018

Het TheaterFestival, Kunstenpunt en Dutch Performing Arts organiseren een bezoekersprogramma voor programmatoren tijdens Het Theaterfestival, dit jaar van 30 augustus tot 9 september in Antwerpen.

Het bezoekersprogramma vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2018. Programmatoren uit Europa en daarbuiten zullen uitgenodigd worden om kennis te maken met een selectie uit het kwaliteitsaanbod podiumkunsten van Vlaanderen en Nederland. In een kort tijdsbestek krijgen ze de gelegenheid om zo veel mogelijk voorstellingen bij te wonen, plekken te bezoeken, kennis te maken met collega’s en verschillende Vlaamse en Nederlandse kunstenaars en gezelschappen persoonlijk te ontmoeten.

De focus ligt op theater en interdisciplinair werk dat een (onontgonnen) internationaal potentieel heeft. We stellen een afwisselend programma samen met volledige voorstellingen, presentaties, showcases, een inspiratiesessie, een sectorbrunch en andere netwerkmomenten.

Programma

Donderdag 6 september

‘s Ochtends starten we met presentaties van onder meer Ahilan RatnamohanLizzie Timmers en Aurelie Di Marino en een showcase van Sachli Gholamalizad. We wonen ook een open repetitie bij van Lisaboa Houbrechts, een van de P.U.L.S.-makers van Toneelhuis. In de namiddag verwelkomt Het Bos ons voor een reflectieprogramma over nieuwstedelijke creatie, gecureerd door Sofie Joye (Kunstenpunt) met bijdragen van onder meer Tile Vos/Het Bos, Mestizo Arts Festival/WIPcoop, Quinsy Gario en Chris Keulemans.

Vrijdag 7 september

We starten de dag met een netwerkbrunch met een groot aantal gezelschappen en collega’s. Later die dag verkennen we onder meer de performance ONE. door BOG/Lisa Verbelen en PERMANENT DESTRUCTION (The SK Concert) door Naomi Velissariou.

Zaterdag 8 september

Op deze laatste dag zijn we te gast in het altijd bruisende Gent. Een aantal stadsresidenten van Vooruit verwelkomt ons ‘s ochtends: Simon Allemeersch / Lucinda Ra, Elly Van Eeghem en Maria Lucia Cruz Correia. In de namiddag verhuizen we naar NTGent, om te luisteren naar de nieuwe plannen van het stadstheater en naar een aantal andere kunstenaars: Roland Gunst, Julian Hetzel en Floris van Delft. Ten slotte verwelkomt CAMPO ons voor de nieuwste productie van Louis Vanhaverbeke: Mikado Remix.

‘s Avonds wonen we de voorstellingen bij uit de selectie van Het TheaterFestival:

  • Amnes(t)ie – Action Zoo Humain,
  • Brother Blue – Maxim Storms,
  • 21 pornographies – Mette Ingvartsen,
  • Voicing Pieces – Begüm Erciyas,
  • CONVERSATIONS  (at the end of the world) – A Two Dogs Company / Kris Verdonck & Het Zuidelijk Toneel,
  • HOUSE  – Ariah Lester
  • Requiem pour L. – Alain Platel & Fabrizio Cassol/les ballets C de la B/Festival de Marseille/Berliner Festspiele
  • Kuzikiliza – Pitcho Womba Konga.

Wie al toekomt op 5 september kan ook naar Poquelin II door tg STAN en wie blijft op 9 september kan naar het filmconcert Egged On by Music door Cinemaximiliaan of The Nation van Eric De Vroedt/Het Nationale Theater.

Praktisch

Dit bezoekersprogramma richt zich exclusief tot programmatoren podiumkunsten. Als programmator ontvangt u gratis tickets voor het bezoekersprogramma en de voorstellingen op 6, 7 en 8 september van de officiële selectie en maaltijden. Voorwaarde is dat u aanwezig bent tijdens het volledige programma en de voorstellingen van Het TheaterFestival.

De voertaal van dit programma is Engels.