Ga aan de slag met beeldende kunst in een lokale context: feedbackmoment voor cultuurwerkers

18 jun 2019
Netwerkontmoeting
Ga aan de slag met beeldende kunst in een lokale context: feedbackmoment voor cultuurwerkers

Ben je een lokale cultuurwerker en ga je met beeldende kunst aan de slag? Krijg feedback op je plannen! Je werkt aan een project rond beeldende kunst in of rond jouw gemeente? Of je koestert (nog vage) plannen? Leg je ideeën voor aan andere kunstprofessional en krijg eerlijke, opbouwende kritiek op je idee of vraag.

Op dinsdag 18 juni organiseren Kunstenpunt en Kunstwerkt een feedbackmoment voor cultuurwerkers die op lokaal vlak bezig zijn met beeldende kunst. Verwacht je aan boeiende één-op-één gesprekken, waar je veel inspiratie uit kan putten. We zijn niet op zoek naar spectaculaire projecten en vragen, maar naar heel concrete verhalen uit je dagelijkse werk en de struikelblokken waar je misschien op stuit.

Na het feedbackmoment volgt een lunch, waarbij je kan napraten met andere deelnemers en experten. 

Voor wie?

Voor medewerkers van cultuurcentra en diensten cultuur met ambitie rond beeldende kunst, zowel starters als mensen met ervaring. Maximaal 15 deelnemers.

Plaats & tijdstip

Atelier Bouwmeester, Galerij Ravenstein 54-59, 1000 Brussel
18 juni, van 9u30 tot 13u, aansluitend lunch

Schrijf je in

Het feedbackmoment is gratis.

Stuur voor 6 mei 2019 een Word-document met daarin je vragen of plannen naar ine@kunsten.be én marianne@kunstwerkt.be. Beschrijf eventueel ook het profiel waaraan je zelf denkt om jou advies te geven of de persoon waarmee jij in gesprek wil gaan. Maximaal een halve A4, je kan eventueel bijlages ter illustratie toevoegen. Als onderwerp van de mail geef je ‘Feedbackmoment_Naam’. 

Op basis hiervan gaan we op zoek naar deskundigen die met je matchen, op basis van inhoud, schaal en ambitie.

Welke vragen kunnen aan bod komen?

Zowel ambitieuze plannen als vragen die heel eenvoudig kunnen lijken, zijn welkom! Het kan gaan om vragen rond visie, advies rond projecten, samenwerkingsvormen of de relatie met je publiek.

Enkele voorbeelden: zit je met grote of kleine vragen rond thema’s als:

  • Hoe zet je een project rond beeldende kunst op? Hoe betrek je andere partners (onderwijs, toeristische dienst…)?
  • Hoe zet je een atelierwerking op poten?
  • Hoe maak je je publiek warm voor beeldende kunst?
  • Hoe kom je tot een interessant traject voor zowel professionele als amateurkunstenaars?

Niet:

  • puur technische vragen
  • kunstenaarsselectie of curatoriële opdrachten

Waarom organiseren we dit?

Dit feedbackmoment is een vervolg op het leer- en uitwisselingstraject 360°, waarbij cultuurwerkers info uitwisselden over werken met beeldende kunst in een lokale context. Uit dat traject bleek dat er heel veel zin is om aan de slag te gaan met beeldende kunst in gemeentes, maar dat er soms nog een duwtje nodig is om verdere stappen te zetten. Daarom willen we advies zo concreet mogelijk toespitsen op de dagelijkse praktijk. Daarnaast willen we de netwerking binnen de beeldende kunstsector bevorderen.

Een organisatie door Kunstenpunt & Kunstwerkt