Bezoekersprogramma Shakespeare is dead

23-24 feb 2022
BezoekersprogrammaLeuven
Wees welkom op het allereerste festival voor Nederlandstalige toneelschrijfkunst.

Shakespeare is dead is het allereerste festival in het Nederlands taalgebied dat focust op de toneelschrijfkunst. Het festival wil de hedendaagse Nederlandstalige toneelauteur in de schijnwerper zetten bij het eigen Nederlandstalige publiek en in de internationale context én een ontmoetingsplaats zijn om werk uit andere talen en culturen te ontdekken.

Samen met Literatuur Vlaanderen en Het Nieuwstedelijk organiseert Kunstenpunt tijdens het festival een bezoekersprogramma voor buitenlandse programmatoren en makers.

een label
Vanaf februari 2021 labelen we alle activiteiten die te maken hebben met nieuwe toneelschrijfkunst onder de noemer Shakespeare is dead. Een geïnteresseerd publiek vindt zo sneller de projecten terug, die uitgaan van de creatie van een nieuwe tekst.

een platform
Shakespeare is dead is ook een platform, waar ontmoeting mogelijk is, waar netwerk kan ontstaan. Waar ideeën, nieuws en meningen gedeeld kunnen worden. En waar we ook onze expertise ter beschikking zullen stellen. Wees welkom.

een internationaal festival
Het grote culminatiepunt is het internationale festival in februari 2022, met een selectie van auteurs, stukken uit heel de wereld en een internationaal bezoekersprogramma. Bekijk het volledige programma van het festival hier.

Meer informatie

Ontdek het programma en schrijf je in via deze link voor 4 februari (in het Engels)

Partners

fABULEUS
WiSPER
Theater Bellevue
deBuren
LUCA Drama
KULeuven
30CC
Kunstenpunt
Literatuur Vlaanderen
Dutch Performing Arts
Leuven Leest
Stad Leuven
OPENDOEK
Creatief Schrijven
PassaPorta
Toneelschrijfhuis
Het nieuwstedelijk