Bezoekersprogramma en talks met hedendaagse dansers uit Iran

18-25 mrt 2018
Bezoekersprogramma
Bezoekersprogramma en talks met hedendaagse dansers uit Iran

Being, Bára Sigfúsdóttir, Masoumeh Jalalieh & Alireza Mirmohammadi, 2018

Kunstenpunt en het Mechelse kunstencentrum nona bundelen de krachten om samen tien geselecteerde Iraanse hedendaagse dansers en kunstenaars uit Iran uit te nodigen en te introduceren tot onze dansscene en haar spelers.

Van 21 tot 23 maart organiseert nona NOWRUZ, een festival met focus op podiumkunsten uit Teheran, gecureerd door de artistiek leider van nona, Bart Vanvoorden, en choreograaf Bára Sigfúsdóttir, die vandaag in Brussel woont en werkt, en de voorbije jaren ook in Teheran actief was.

Met het bezoekersprogramma willen we artistieke uitwisseling stimuleren tussen dansers en podiumkunstenaars uit Iran en Vlaanderen en inzetten op het delen van kennis en expertise.

Artist talks

In teken van dit bezoekersprogramma organiseren we donderdag 22 maart een sessie artist talks met de deelnemende Iraanse dansers. Zij zullen een inkijk bieden in hun eigen artistieke praktijk en de mogelijkheden en uitdagingen bespreken over werken als kunstenaar in Iran.

Donderdag 22 maart 15u – 18u
Kc nona, Begijnenstraat 19, 2800 Mechelen 
Taal: English

‘s Avonds is er de mogelijkheid om een Iraanse maaltijd te delen met de andere deelnemers (prijs: 20 euro)

Dit programma komt tot stand met de steun van en samenwerking met o.a. GRIPP.A.R.T.S.PianofabriekSTUK en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Inschrijven

Dit bezoekersprogramma is enkel op uitnodiging.
Meedoen aan de artist talks is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Meer informatie

NOWRUZ festival
Bezoekersprogramma + artist talks
Facebook event