Bezoekersprogramma Bewegend Beeld: Contour Biennale

20-23 sep 2023
BezoekersprogrammaMechelen, Antwerpen en Brussel
Bezoekersprogramma rond bewegend beeld in het kader van de 10de editie van Contour Biennale

yours, - Eva Giolo, Rebecca Jane Arthur, Katja Mater, Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat, Maaike Neuville (2023, 80’)

Samen met kunstencentrum nona organiseren we een bezoekersprogramma om internationale professionals kennis te laten maken met audiovisuele kunsten in Vlaanderen en Brussel.

Tijdens het programma laten we internationale professionals kennismaken met kunstenaars en organisaties en brengen we verschillende spelers in het veld met elkaar in contact. Het doel is om kennis en ervaring uit te wisselen en een internationaal netwerk van referenties en mogelijkheden op te bouwen.

Het programma vindt plaats van 20 tot en met 23 september in Mechelen, Antwerpen en Brussel. Het omvat onder andere een introductie tot het tentoonstellings- en screeningsprogramma van Contour, professionele ontmoetingen met kunstenaars en verschillende netwerkevenementen.

Over Contour Biennale

C0N10UR brengt werk bij elkaar van in België verblijvende kunstenaars. De eerste door nona geproduceerde film is een hommage van zes kunstenaars aan de Belgische filmmaakster Chantal Akerman. Daarnaast biedt C0N10UR een combinatie van geëngageerde documentaires en filmessays, audiovisuele installaties en geluidswerken rond stem en muziek.

Genodigde internationale professionals

Rosa Barotsi, independent curator, film scholar and co-organizer of The Purple Meridians (IT)
Ana David, Batalha Centro de Cinema, Porto (PT)
Silja Espolin Johnson, Kunstnernes Hus, Oslo (NO)
Lara Khaldi, De Appel, Amsterdam (NL)
Lisa Long, Julia Stoschek Foundation, Düsseldorf and Berlin (DE)
Anna Lena Seiser, NBK, Berlin (DE)
Peter Taylor, Berwick Film & Media Arts Festival, Berwick-upon-Tweed (UK)
Yara Yuri Safadi, independent curator and producer, Amsterdam (NL)

Kort overzicht van het programma

  • Woensdag 20 september – Mechelen: welkom in nona, bezoek Contour Biennale tentoonstelling en netwerk dinner
  • Donderdag 21 september – Mechelen & Antwerpen: bezoek Contour Biennale tentoonstelling en professionele ontmoetingen met kunstenaars bij Extra City
  • Vrijdag 22 September – Mechelen & Brussel: bezoek Contour Biennale tentoonstelling bij argos, professionele ontmoetingen en bezoek tentoonstellingen
  • Zaterdag 23 september – Mechelen: individuele afspraken en afsluiting

Info & contact

Wil je meer weten over dit programma of deelnemen aan deze of een toekomstige editie? Neem dan contact op met onze collega Lissa Kinnaer via lissa@kunsten.be.

Hoewel het programma zelf uitsluitend op uitnodiging is, kun je de biennale van 9 september tot 5 november 2023 bezoeken. Meer informatie en het volledige programma vind je hier.