Belgium Booms op The Great Escape

18-20 mei 2017
Werkbezoek

Raketkanon (c) Anton Coene

Van 18 tot en met 20 mei 2017 vindt in het Zuid-Engelse Brighton de twaalfde editie van The Great Escape plaats: het grootste showcasefestival in het Verenigd Koninkrijk. Enkele honderden bands spelen er, verspreid over drie dagen, in de tientallen clubs en zalen van Brighton.
Dit jaar werden acht Belgische bands geselecteerd voor het showcaseprogramma: Baloji, Goose, J. Bernardt, LA Jungle, Raketkanon, Témé Tan,Cocaine Piss en Tsar B.

Naast de talrijke optredens vormt ook het conferentiegedeelte een aantrekkingspool voor heel wat muziekprofessionals. Er worden diverse netwerkinitiatieven, debatten en panels georganiseerd, die stilstaan bij de huidige en toekomstige situatie van de muziekindustrie.

Kunstenpunt zal opnieuw aanwezig zijn om samen met Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam for Culture de Belgische bands die geselecteerd werden voor een showcase te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

In samenwerking met music:LX organiseren we bovendien een extra showcasenamiddag met optredens van Tsar B, La Jungle and Napoleon Gold.

Het showcase-event vindt plaats op vrijdag 19 mei in Sticky Mike’s Frog Bar.

Line-up:
13:15 – Tsar B
14:15 – La Jungle
15:15 – Napoleon Gold

Meer informatie

greatescapefestival.com
belgiumbooms.be