Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2018

17-21 okt 2018
Werkbezoek
Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2018

Liyo Gong, de vrouw achter het Brusselse clubconcept He4rtbroken. Foto: (c) Subbacultcha

Vanaf woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam opnieuw vier dagen in het teken van elektronische muziek. Voor de eerste keer zal ook Kunstenpunt aanwezig zijn om de Belgische artiesten te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Vanaf woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam opnieuw vier dagen in het teken van elektronische muziek. Voor de eerste keer zal ook Kunstenpunt aanwezig zijn om de Belgische artiesten te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Tijdens Amsterdam Dance Event kan je de nieuwste elektronische acts aan het werk zien in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad. Maar het hart van het showcasefestival en de officiële ontmoetingsplek voor professionals, de Festival Hangout van ADE 2018, bevindt zich in de Brakke Grond.

Een goede reden voor het Vlaams Cultuurhuis om samen met Poppunt, Sabam For Culture en Belgium Booms (Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musique) de Belgische artiesten op de kaart te zetten met een eigen showcaseprogramma en vrijdagavond 19 oktober de deuren te openen voor de Belgische en internationale sector.

De activiteiten beperken zich niet alleen tot de Brakke Grond zelf. Vanuit het thema Brussels By Night wilt deze samenwerking het boeiende en diverse Belgische nachtleven belichten op verschillende locaties. Een week lang worden smaakmakers als Haring, Liyo (HE4RTBROKEN)Ssaliva, Simon Hold, Golin en Weird Dust naar Amsterdam gehaald. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken.

Verder host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven in de Brakke Grond tijdens ADE Soundlab. Bij de grote namen op ADE horen dit jaar ook o.a. Bonobo, Roisin Murphy en Paul Kalkbrenner.

Programma

woensdag 17/10

  • 14u – 21u: Kiosk Radio ruilt haar kiosk in het Brusselse Warandepark in voor de gloednieuwe live stream DJ bar Radio Radio en brengt AliAVictor De RooSoumaya Phéline en DJ Vega mee. (Radio Radio, Westerpark)
  • 21u – tbc: Om 21u geeft Kiosk Radio de decks door aan Kong & Gratts (Ensemble) en de Amsterdamse Brusselaar Rey Colino (Kalahari Oyster Cult). (Radio Radio, Westerpark)

Vrijdag 19/10

  • 15u – 16u: Panel ‘Brussels By Night’, gehost door Koen Galle, met Gilke Vanuytsel(Beursschouwburg), Geoffroy Dewandeler (Mugwump) en Baptiste Pinsard (Nuits Sonores). (de Brakke Grond)
  • 17u – 18u: In The Studio With Simon Halsberghe. (de Brakke Grond)
  • 18u – 20u: Network drink supported by ADE Pro (de Brakke Grond)
  • 20u – 24u: Edison Jams x Brussels by Night: Modular Sessions at ADE Sound Lab, gecureerd door Sjamsoedin met o.a. Simon HalsbergheMonolithe Noir en Weird Dust. (de Brakke Grond)

Zaterdag 20/10

  • 14u30 – 15u30: Haring (live) op Into The Woods Weekender. (NDSM werf)

Zondag 21/10

  • 22u – 04u: L.A.N. BXL met Liyo GongssalivaGolin en Slagwerk. In samenwerking met Subbacultcha en Garage Noord. (Garage Noord)

Network drink

De Brakke Grond opent in samenwerking met Poppunt, Sabam For Culture, Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Musiques en ADE Pro op vrijdag 19 oktober de deuren voor de Belgische en internationale sector.

Aansluitend kan je in de Brakke Grond terecht voor de exclusieve showcase Edison Jams x Brussels by Night: Modular Sessions met Sjamsoedin, Brusselaars Monolithe Noir, Simon Halsberghe, Weird Dust en special guest.

Meer informatie

Belgiumbooms.be
amsterdam-dance-event.nl