Belgische showcases en werkbezoek MENT 2019

30 jan - 01 feb 2019
Werkbezoek
Belgische showcases en werkbezoek MENT 2019

Hypochristmutreefuzz op MENT 2018. Foto: (c) Maša Gojić

Van 30 januari tot 1 februari 2019 vindt de vijfde editie plaats van MENT in Ljubljana. Het Sloveense showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan 60 Europese bands. Kunstenpunt is aanwezig om de geselecteerde Belgische bands te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Vorig jaar nog werd MENT uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival AwardsHypochristmutreefuzz, SHHT. en The Guru Guru stonden toen op het showcaseprogramma.

Dit jaar zullen de Belgen van It It Anita en Slumberland er optreden voor meer dan 420 professionals. Tijdens het festival organiseert MENT ook een conferentie waarop ze de meest recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter willen discussie stellen.

Kunstenpunt neemt ook vijf Vlaamse muziekprofessionals mee om op ontdekking te gaan tijdens de vele showcases, conferenties en netwerkmomenten. Ze kandideerden eerder via een open call.

Meer informatie

ment.si

Poppunt en de niet-klassieke muziekwerking van Kunstenpunt worden ondergebracht in één aanspreekpunt voor de niet-klassieke muziek. De nieuwe organisatie maakt een doorstart in het najaar van 2019.