Belgische delegatie op Classical:NEXT (NL)

17-20 mei 2017
Werkbezoek

Van 17 tot 20 mei 2017 vindt in Rotterdam opnieuw Classical:NEXT plaats, een internationale conferentie voor klassiekemuziekprofessionals met een beursgedeelte en een showcaseprogramma. Net zoals vorig jaar trekt Kunstenpunt ook in 2017 naar Classical:NEXT, om via een gemeenschappelijke stand met Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM) de aanwezigheid van de Belgische klassiekemuzieksector te verzekeren.

De Belgische stand wordt niet alleen opgevat als etalage voor muziek uit België, maar ook als ontmoetingsplek waar deelnemers nieuwe contacten kunnen leggen en informatie kunnen uitwisselen. Kunstenpunt & WBM zorgen voor de coördinatie, extra communicatie rond de vertegenwoordiging alsook promotionele ondersteuning wanneer er een groep wordt verkozen voor een showcase.

Programma

Dit jaar werd het elektrische gitaarkwartet Zwerm geselecteerd voor het showcaseprogramma. Daarnaast werden ook twee projectpitches uit België aangekondigd: ‘And You Must Suffer’ (Wim Delvoye) en ‘Earth Diver’ (Wouter Van Looy / Wim Catrysse).

Nieuw dit jaar is de betrokkenheid van Kunstenpunt/Flanders Arts Institute als partnerorganisatie bij het Fellowship Programme. Binnen dat programma worden jonge componisten en muzikanten gekoppeld aan ervaren professionals. Via persoonlijk advies, workshops en ontmoetingsmomenten krijgen ze een doorgedreven introductie in de professionele klassiekemuziekwereld. Meer informatie over het programma lees je hier. De Belgische deelnemers aan het programma zijn Julie Daled (neoScores NV/Gustaf), Bert Helsen (HaftCraft Ensemble) en Pieter Schuermans (LUCA School of Arts).

De volledige Belgische delegatie bestaat uit een 40-tal deelnemers. Een overzicht  vind je hier.

Plaats & tijdstip

De Doelen, Rotterdam
17-20 mei 2017

Inschrijven

De deadline om aan te sluiten bij de overkoepelende stand van Kunstenpunt en WBM is verstreken. Online inschrijven kan nog wel rechtstreeks via de website van Classical:NEXT. De verschillende deadlines en tarieven vind je hier. Ook een eigen stand boeken is nog mogelijk, alle info vind je hier.

Meer informatie

Stef Coninx
classicalnext.com