Klara viert 11 juli met uitzending rond Fingerprints en hedendaagse klassieke muziek

Op maandag 11 juli, de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, zal radiozender Klara de hele dag aandacht besteden aan hedendaagse Vlaamse composities. Leidraad doorheen de dag is Fingerprints #2 – Signaturen van componerend Vlaanderen

Deze uitgave is het resultaat van een project dat door Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV) werd geïnitieerd ter bevordering van de hedendaagse klassieke muziek in Vlaanderen. Van Espresso over Klassiek Leeft tot Klara Live: elk programma van de klassiekemuziekzender zal op 11 juli één of meerdere Fingerprints-tracks laten horen en de nodige duiding geven.

Signaturen van componerend Vlaanderen is de tweede Fingerprints-cd met 25 werken van 23 hedendaagse klassieke componisten, die hun stempel drukken op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel: Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer, André Laporte, Felix Ceunen, Eddy Flecijn, Arne M. Gunst, Pieter Schuermans, Michiel De Malsche, Liesbeth Decrock, Liselotte Sels, Gilbert Isbin, Dirk Verbrugghe, Kris De Baerdemacker, Kris Oelbrandt, Stephane Vande Ginste, Sebastian Bradt, Bart Van Kerckhove, Johan Sluys en Annelies Van Parys.

De opnames van de geselecteerde composities werden door Klara gemaakt in de eigen studio met de crème van het jonge Vlaamse talent. Kunstenpunt / Flanders Arts Institute zorgde voor het ontwerp, de productie en de internationale verspreiding van deze cd met de steun van SABAM for Culture.

Luister hier.