Belgische bands op Eurosonic Noorderslag 2017

Echo Beatty (c) Bram Van Bree

Van 11 tot 14 januari 2017 vindt in Groningen de 31e editie plaats van Eurosonic Noorderslag, een van de belangrijkste showcasefestivals en muziekconferenties in Europa.

Maar liefst vierentwintig Belgische acts werden geselecteerd voor een plaats op het showcasepodium: Baloji, Cleveland, Bazart, St.Grandson, Cocaine Piss, Coely,Delv!s, Jan Swerts, Kel Assouf, Kiol, Mustii, Taxiwars, Témé Tan,Altrego, Brutus, Echo Beatty, Fleddy Melculy,goldFFinch, Jacle Bow, La Jungle, LTGL, Newmoon,Tsar B en Warhaus krijgen de kans om zich in de kijker te spelen voor een internationaal publiek. Ook Kunstenpunt zal aanwezig zijn om samen met Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam for Culture de Belgische bands te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Eurosonic trekt jaarlijks ongeveer 4.000 muziekprofessionals van over de hele wereld. Overdag kunnen ze deelnemen aan panelgesprekken en netwerkmomenten, ‘s avonds kunnen ze nieuw talent ontdekken tijdens het showcaseprogramma dat acts van meer dan 300 artiesten en bands telt. Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag ook verschillende internationale awards uitgereikt zoals de European Border Breakers Awards (EBBA) voor tien debuterende Europese artiesten die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen en de European Festival Awards voor de beste Europese festivals.

Meer informatie

belgiumbooms.be
eurosonic-noorderslag.nl