(Tijdelijke) Ruimtes voor kunstenaars aangeboden!

Residentie
Gemeenschapcentrum De Rinck

Ben je op zoek naar een tijdelijke werkplek om je kunstproject verder te ontwikkelen? Of naar een mogelijkheid om jouw performance, muziek en/of poëzie met anderen te delen in een intieme setting? Of zou je graag jouw kunstwerken een tijdje ophangen aan onze muren? Dan ben je op de juiste pagina aanbeland: via de formulieren hieronder kan je je aanmelden voor een kunstenaarswerkplek, try-out sessie in De kleine Rinck en/of muurplek.

Hoe werkt het?

We herkennen dat er onder kunstenaars veel nood is aan ruimte. Ruimte om te creëren, ruimte om te experimenteren en uit te proberen, ruimte om te delen en met anderen in contact te treden. Om aan deze nood toe te komen stelt De Rinck ruimtes ter beschikking aan kunstenaars – zonder uitwisseling in de vorm van geld. We vertrekken hiervoor vanuit een simpel principe: wanneer een ruimte niet gebruikt wordt voor onze activiteiten, of door die van partners en verenigingen, behoort deze toe aan de gemeenschap. We geloven dat kunst bij kan dragen aan meer verbondenheid en zien het delen van onze ruimtes als onlosmakelijk onderdeel van onze gemeenschapsvormende werking.

Praktisch:

  • Elke maand is er wel een ruimte die meerdere dagen leeg staat. Deze ruimtes kunnen gebruikt worden als tijdelijke werkplek van één week. Om te zien welke ruimtes dit zijn, en wanneer, ga je naar het formulier Werkplek voor kunstenaars. Via dit formulier kan je je direct aanmelden. De werkplekken zijn specifiek bedoeld voor (startende) kunstenaars die niet de financiële middelen hebben om een ruimte te huren, en voor kunstprojecten zonder commerciële intentie. We vertrouwen op je eerlijkheid.
  • Momenteel is de zolderruimte boven De kleine Rinck (het historische gebouw van De Rinck) ongebruikt. Deze kan gebruikt worden als tijdelijke werkplek van één maand. Belangrijk om te weten is dat deze ruimte alleen toegankelijk is op werkdagen van 9 tot 17 uur, en dat het wifi-signaal hier niet zo sterk is. Aanmelden voor deze plek doe je via het formulier Werkplek voor kunstenaars. Ook deze ruimte is bedoeld voor (startende) kunstenaars die niet de financiële middelen hebben om een ruimte te huren, en voor kunstprojecten zonder commerciële intentie.
  • Elke laatste donderdag van de maand organiseren we een try-out en feedback sessie in de gezellige en intieme café ruimte van De kleine Rinck. Dit is het moment om jouw gedichten te komen voorlezen, je nieuwe muzikale creaties ten gehore te brengen, je live performance uit te proberen & hier met je nieuwe publiek over verder te praten. Wij zorgen voor minimale techniek (microfoon, versterker, etc.), promotie via de kanalen van het gemeenschapscentrum, gevulde barkoelkasten, en een warm welkom tijdens de avond. Aanmelden voor een try-out doe je via het formulier Try-out & feedback sessies.
  • In De Rinck zijn er meerdere muren die maar al te blij zijn jouw kunstwerk te mogen verwelkomen. Er is dagelijks veel passage van bezoekers van onze activiteiten, jong en oud. Heb je interesse om jouw kunst in de context van een gemeenschapscentrum tentoon te stellen, gebruik dan het formulier Muurplek voor kunstwerken. Wij voorzien geen verzekering van de kunstwerken, maar het staat je altijd vrij deze zelf af te sluiten. Het is niet toegestaan om verkoopprijzen bij de werken te vermelden, maar een stukje tekst over je zelf en het werk, als ook een link of QR code naar je website of social media, is helemaal prima. Er is een ophangsysteem aanwezig (rails en kabels) – geen gaten in onze muren alstublieft.

Aanmelden:

Werkplek voor kunstenaars
Try-out & feedback sessies
Muurplek voor kunstwerken

De deadline voor aanmelding is altijd 1 maand van tevoren – dus 1 maand voor de werkplek periode start / de try-out plaats vindt / je je werk aan de muur wil komen hangen. We bekijken maandelijks de aanvragen en nemen contact met je op.

Extra informatie:
Overzicht werkruimtes
Foto’s van muurplekken