Let me be your guide: Koormuziek in de 21ste eeuw

Lucien Goethals (26 June 1931 – 12 December 2006), Belgian composer in IPEM Genth ca. 1984

Dat Vlaanderen een uitmuntende koortraditie heeft, is al langer geweten. Maar hoe is het gesteld met de Vlaamse koormuziek in de 21ste eeuw? We blikken op het hedendaagse landschap en stellen enkele componisten aan je voor.

Op deze pagina vind je een analyse van het hedendaagse veld, een who’s who van componisten, een luisterlijst, een wegwijs naar meer bronnen over koormuziek

Wegwijs naar meer informatie

Koor&Stem ondersteunt koren en zangers, brengen zingende mensen samen, promoot het koorleven en doet dat met een open vizier en frisse blik op de toekomst.

Het grootste koorevenement ter wereld vindt in 2020 plaats in Antwerpen en Gent. Lees meer.

> UPDATE: Door de coronamaatregelen worden de World Choir Games uitgesteld naar 2021.

Er zijn tal van opnames met 20ste – en 21ste-eeuwse koormuziek beschikbaar. Bijzondere vermelding verdienen de uitgaves van het label Phaedra, met onder meer koorwerken van Lucien Posman (In Flanders’ Fields 74), Roland Coryn (In Flanders’ Fields 81) en Kristiaan en Maarten van Ingelgem (In Flanders’ Fields 82).

Bekijk ook onze online gids rond klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel.


Let me be your guide

Kunstenpunt maakt je wegwijs in het Vlaamse kunstenlandschap via online gidsen en thematische sites rond hedendaagse dans, podiumkunsten voor een jong publiek, fotografie, koormuziek in de 21ste eeuw …

De thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.