Let me be your guide: Hedendaagse dans

Wim Vandekeybus / Ultima Vez - Traces (c) Danny Willems

Aan de hand van tekst en video situeren recensenten en essayisten onze voornaamste dansmakers. Daarbij nemen ze bezoekers – van nieuwelingen tot ervaren dansliefhebbers – bij de hand in het kijken naar de dans zelf; een uitnodiging om de verscheidenheid van de hedendaagse dans in Vlaanderen te ontdekken.

Naar welk soort bewegingsmateriaal of lichaamsbeelden zijn makers van dans op zoek? Welke thema’s vormen de rode draad in hun oeuvres? Hoe werken ze met beweging en met tijd en ruimte?

Met deze special brengen we onder andere:

  • een who’s who van de dans in Vlaanderen en Brussel doorspekt met beeldfragmenten, geschreven door dansrecensenten Julie Rodeyns, Mia Vaerman, Pieter T’Jonck, Katie Verstockt, Eline Van de Voorde, Charlotte De Somviele, Filip Tielens, Lieve Dierckx, Evelyne Coussens en Jonas Rutgeerts;
  • praktische tips over hoe te kijken naar dans, geschreven door diezelfde recensenten;
  • een inkijk in enkele aanstekelijke participatieve dansprojecten onder de vlag #DotheDance van de hand van De Zendelingen.

Let me be your guide

Kunstenpunt maakt je wegwijs in het Vlaamse kunstenlandschap via online gidsen en thematische sites rond hedendaagse dans, podiumkunsten voor een jong publiek, fotografie, koormuziek in de 21ste eeuw …

De thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.