Let me be your guide: Hedendaagse dans

Vader - Peeping Tom (c) Herman Sorgeloos

Aan de hand van tekst en video situeren recensenten en essayisten onze voornaamste dansmakers. Daarbij nemen ze bezoekers – van nieuwelingen tot ervaren dansliefhebbers – bij de hand in het kijken naar de dans zelf; een uitnodiging om de verscheidenheid van de hedendaagse dans in Vlaanderen te ontdekken.

Naar welk soort bewegingsmateriaal of lichaamsbeelden zijn makers van dans op zoek? Welke thema’s vormen de rode draad in hun oeuvres? Hoe werken ze met beweging en met tijd en ruimte? En wie is wie binnen de Vlaamse dans scene?

Bekijk de trailer met een korte impressie van het hedendaagse danslandschap in Vlaanderen:“Hedendaagse dans is moeilijk,” klinkt het vaak. Nochtans blijkt uit heel wat projecten van kunstenaars dat dans net een taal kan zijn waarin mensen van allerlei achtergronden elkaar kunnen ontmoeten op een heel basale, betekenisvolle en frisse manier. Do The Dance toont hoe dat werkt.

Bekijk de zeven delige videoserie Do The Dance hier.Let me be your guide

Kunstenpunt maakt je wegwijs in het Vlaamse kunstenlandschap via online gidsen en thematische sites rond hedendaagse dans, podiumkunsten voor een jong publiek, fotografie, koormuziek in de 21ste eeuw …

De thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.