Week van de Kunstkritiek 2023: Kunstcritici gezocht!

Call
Frans Masereel Centrum / rekto:verso / HART

Na een geslaagde eerste editie in het najaar van 2022, slaan het Frans Masereel Centrum en kunstmagazines rekto:verso en HART opnieuw de handen in elkaar voor een gloednieuwe Week van de Kunstkritiek.

Zes tot acht beloftevolle critici krijgen de kans om van 22 tot en met 29 september 2023 in de inspirerende context van een internationaal kunstencentrum te verblijven voor een meerdaagse workshop kunstkritiek, met focus op hedendaagse beeldende kunst.  

Ben jij een beginnende kunstcriticus, essayist, of schrijver over kunst?
Heb je zin om aangemoedigd en begeleid te worden in je schrijven?
Sta je open voor uitwisseling en feedback?
Grijp jij een kans om je werk gepubliceerd te zien met beide handen? 

Stel je kandidaat voor de Week van de Kunstkritiek!

Je verblijft een week in de unieke residentiewoningen van het Frans Masereel Centrum in het groene Kasterlee. Je maakt er kennis met kunstenaars van het HISK die op dat moment eveneens in residentie zijn. Je bezoekt expo’s in o.m. De Pont (Tilburg) en de Warande (Turnhout).   

Met de inspiratie die je opdoet, ga je vervolgens zelf aan de slag onder de vakkundige begeleiding van redacteurs van rekto:verso en HART tijdens verschillende workshops en schrijfsessies, met de bedoeling om tot een afgewerkt artikel, recensie of essay te komen.

Een selectie van de gerealiseerde tekstbijdragen wordt gepubliceerd op de online platformen van  rekto:verso en HART. 

Zin om deel te nemen? 

Stel je kandidaat door een gemotiveerde mail te sturen naar info@fransmasereelcentrum.be vergezeld van je CV en een voorbeeld van je schrijven (dit hoeft niet gepubliceerd te zijn).  

Deadline: 19 juni 2023, 11u. 

Onze jury selecteert maximum 8 deelnemers. Midden juli weet je of je erbij bent.  

Deelnamekosten: 50 euro (inclusief verblijf, welkomstdiner, workshops en begeleiding – exclusief vervoerskosten, maaltijden en toegang tot de tentoonstellingen) 

Goed om te weten: deelnemers benutten per twee een kunstenaarsverblijf (aparte slaapkamers, gemeenschappelijke keuken en sanitair).
De voertaal is Nederlands.

Meer informatie

fransmasereelcentrum.be