Vrouwen die willen meewerken met het movement and sound archive van Grace Schwindt

Oproep
Kunsthal Gent

Wat?

Dit voorjaar werkt Grace Schwindt (DE, 1979) in Kunsthal Gent aan haar Movement and Sound archive, een project waarvoor ze in verschillende landen met groepen vrouwen met een migratieachtergrond samenwerkt. Voor dit project zoeken we nog een aantal deelnemers!

Grace Schwindt is op zoek naar vrouwen die vormen van geweld hebben ervaren op basis van ras, geslacht, seksuele geaardheid of religieuze overtuiging, en op basis van die ervaringen een ‘movement and sound archive’ met haar willen opbouwen. Er is geen enkele vooropleiding is vereist.

Wat gaan we doen?

In plaats van woorden zullen we bewegingen en geluiden gebruiken om ervaringen te delen. Die bewegingen en geluiden vormen een ‘bibliotheek’ of archief, waaruit we vervolgens een muziekstuk en een bewegingschoreografie ontwikkelen die samen met sculpturen deel worden van een tentoonstelling.

Hoe deelnemen?

Stuur ons een mail (zo snel mogelijk maar ten laatste op 27 maart) waarin je jezelf voorstelt. We geven je meer informatie en brengen je in contact met Grace Schwindt.

  • 18-22 april: vijfdaagse workshop om een archief van bewegingen en geluiden te ontwikkelen
  • 23-27 mei: vijfdaagse productie/repetitieperiode om een muzikale compositie en een bewegingschoreografie te maken en te repeteren.
  • 27 mei: voorstelling op de openingsavond van de tentoonstelling in Kunsthal Gent

We voorzien eten en drinken en je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van €36 per dag.

Meer informatie

kunsthal.gent