Volg een workshop rond blinde ervaringen in de natuur

Workshop
Pé Vermeersch

Wat?

Choreografe en filosofe  Pé Vermeersch onderzoekt reeds jaren hoe blinde ervaringen in de natuur (en stad) het waarnemingsveld voor de danser verruimen zowel in ruimte, tijd en de rol van  actief denken of overgave een plaats binnen improvisatie kunnen geven. Zij onderzoekt dit werk ook thereotisch binnen een research master in de filosofie.

De geblinddoekte wandelingen gebeuren afwisselend actief en passief. Het leiden wordt afgewisseld met het zich-laten-leiden. De voortdurende verschuiving tussen passiviteit en activiteit creëert een vloeiende dynamiek. De ontvanger wordt geconfronteerd met ‘overgave’, mentale processen, nieuwe waarnemingen rond tijd en ruimte, en de ontwikkeling van een verfijnd lichaamsbewustzijn. De ‘gever’ ontwikkelt zijn/haar verbeelding door, voor de andere, de natuur als een concrete bron te gebruiken. Hij/zij leert ook hoe het vertrouwen van de ander te verdienen en ontdekt het belang om zowel genereus als duidelijk te zijn met en voor het lichaam van de ander(e). Door deze blindwalks vaak te herhalen ontdekt men bovendien steeds nieuwe dimensies, maar ook belangrijke bloccages en automatismen. Men leert innerlijke processen te bemeesteren zoals opwinding en rust, het belang van activiteit van de hersenen, en een mogelijke fysieke weerstand.

Deze outdoor workshops, zowel in de natuur als in de stad of het dorp, zijn in de eerste plaats bedoeld om tijd te geven om deze ervaringen te proeven. Ze zijn een onschatbare informatiebron voor de professionele performer, maar hebben eveneens een heel sterke therapeutische waarde. Het geblinddoekt werk wordt zowel uitgevoerd in de studio, in de stad, als in de natuur en wordt afgewisseld met landschapswerk. 

Volg een ééndaagse of meerdaagse workshop: voor alle leeftijden, zowel individueel als in duo-verband (vrienden, koppels, ouder – kind, …).  Bij meerdaagse workshops worden de duo’s ook uitgewisseld. Dit werk is de basis, de voorbereiding voor het danswerk dat we in de dansstudio verder zetten.

Wanneer?

  • 17 -18 -19 juni
  • 20 juni
  • 24 juni
  • 25 juni

Telkens van 11 tot 18 uur.

Locatie: een private wilde tuin in het platteland rond Brugge (meer bepaald dicht bij Jabbeke), bereikbaar met bus 52 van De Lijn (Oostende-Gistel-Brugge; Brugge-Gistel-Oostende).

Overnachting is niet mogelijk

Prijs

1 persoon:  

  • 1 dag / 100  euro
  • 3 dagen / 250  euro                             

2 personen:

  • 1 dag / 160 euro
  • 3 dagen / 420 euro

max.  4 personen per dag 

Inschrijving vóór 5 juni, na contact en overschrijving. 

Meer informatie

pevermeersch.com