Volg een 3-daags seminar scenarioschrijven

Opleiding
Vlaamse Script Academie

Tijdens deze 3-daagse leer je een verhaal op een efficiënte manier in elkaar steken, interessante personages ontwikkelen, en enkele technieken kennen om je vertelling boeiend te maken en te houden.

De klemtoon op ligt op:

  • Hoe visueel vertellen? Verschillen/gelijkenissen tussen proza en drama.
  • Hoe dramatische basiscomponenten gebruiken om een verhaal boeiend te maken?
  • Hoe dramatisch interessante personages ontwikkelen?
  • Hoe een handelingsverloop beter structureren?
  • Welke verteltechnieken aanwenden om de kansen te vergroten dat een publiek geïnteresseerd wordt en blijft in mijn vertelling?
  • Diverse schrijfmethoden: hoe begin ik aan de constructie van een langer verhaal?
  • Het uitgangspunt is dat er niet één ideale werkmethode bestaat. Schrijvers ontwikkelen ieder hun beste manier van werken. Toch kunnen specifieke schrijffasen en gemeenschappelijke controlevragen dit ogenschijnlijk willekeurige proces op een efficiënte manier sturen.

De begrippen worden uitgelegd en geïllustreerd a.d.h.v. filmfragmenten.

Meer info over deze cursus en hoe je kan inschrijven vind je op deze link.

WAAR?
Het Predikheren Mechelen (zaal Mernissi; 1° verd.), Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen. Voor een wegbeschrijving, klik hier.

WANNEER?
Wo. 16, Do. 17 en Vrij. 18 november 2022. Sessies gaan door van 10u. tot 13u., en van 14u. tot 17u.

DOCENT
Patrick Cattrysse. Meer info volgt op vernieuwde website.

DOELGROEP
Fictie én non-fictie scenaristen, copywriters, schrijvers, regisseurs, producenten, potentiële investeerders en opdrachtgevers, reclamemensen, journalisten, leerkrachten, studenten, eenieder die geïnteresseerd is in het beter vertellen en begrijpen van verhalen.

HOE INSCHRIJVEN? 

Via overschrijving van 390€ op IBAN VSA rek.: BE04 9796 4190 9831 (BIC: ARSPBE22) van de Vlaamse Script Academie vzw met vermelding “VSA 3-daagse 2022”.

De inschrijving is geldig van zodra het bedrag op de VSA rekening staat.

Wie professionele ervaring of voorkennis kan aantonen maakt kans op financiële steun van het Vlaams Audiovisuele Fonds of het Nederlands Filmfonds

Annulatie-voorwaarden:

Het is altijd mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Annuleren kan alleen tot 3 weken voor aanvang van de workshopdatum, waarbij 130,00€ annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen de 3 weken voor aanvang van de workshopdatum is het volledige cursusgeld verschuldigd.

MEER INFO:
VLAAMSE SCRIPT ACADEMIE vzw.
Patrick Cattrysse
Raamlolaan 3
B-3120 Tremelo
Tel.: +32 (0)16/ 29.95.93 — GSM: +32 (0)478/ 75.45.70
E-mail: info(apestaartje)vlaamsescriptacademie(punt)org

Uitschrijven: stuur graag een mail terug met “uitschrijven” in het onderwerp-vak en het e-mailadres dat u wenst uit te schrijven.