Soundmine zoekt componisten

Call
HERMESensemble, Musica Impulscentrum, MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], Centre Henri Pousseur.

SoundMine is een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars en docenten van topniveau. Een groep veelbelovende jonge componisten verleggen vijf dagen lang de grenzen van hun eigen muzikale verbeelding, met deskundige coaching die hun compositorische kwaliteiten helemaal helpen ontplooien. Verkennen van nieuwe stijlen, en experimenten met improvisatie en notatie worden stevig aangemoedigd.

Wat?

Een intensieve compositiecursus voor jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren. Vijf dagen lang werken ze intensief toe naar een presentatie van hun compositie.

Deze cursus is gericht op jonge professionals uit binnen- en buitenland. De selectie gebeurt op basis van hun motivatie, aangeleverde scores, geluidsopnamen en hun potentieel.

Gevestigde namen als Diederik Glorieux, Jorrit Tamminga en Lucas Lebrun staan in voor de coaching. Tijdens de stage zullen ook andere gerenommeerde gastdocenten aanvullende sessies verzorgen.

Specifiek wordt dit jaar aandacht besteed aan componeren voor instrumenten en live elektronica in samenwerking met HERMESensemble, en compositie voor koor in samenwerking met het Vlaams Radiokoor. Door samen te werken met deze ensembles krijgen deelnemers de kans om hun compositorische ideeën uit te voeren en te bespreken. 

Na deze stage krijgen componisten die voor het elektronisch/akoestisch repertoire schrijven ook de kans om deel te nemen aan The Times Academy, een project van HERMESensemble, Musica Impulscentrum, MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] en Centre Henri Pousseur. 

Dankzij een samenwerking met vocaal ensembles Huniyāgar en De 2de Adem, krijgen verschillende jonge componisten de kans om repetities en uitvoeringen van eigen werk geschreven voor een amateurkoor mee te maken.

Ter nagedachtenis van Wim Henderickx, bezieler van SoundMine en The Times Academy.

Deelnemers

Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met een grondige kennis van muziek en een passie voor componeren en creëren.

Prijs

480 euro (inclusief maaltijden en overnachting in een tweepersoonskamer)

Deadline

15 mei 2023
Het aantal plaatsen is beperkt.

INSCHRIJVEN

SoundMine 2023 wordt geïnitieerd en georganiseerd door Musica Impulscentrum in samenwerking met Landcommanderij Alden Biesen, HERMESensemble, Vlaams Radiokoor en Centre Henri Pousseur.

Wanneer

3 tot 7 juli 2023

Waar

Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen

Meer informatie

musica.be