Schenk kunstpublicaties aan de Mystetska Biblioteka in Lviv (UKR)

Call
NICC

Mystetska Biblioteka is een nieuwe culturele instelling in Lviv (opening verwacht in september 2023), gewijd aan de analyse, verzameling, presentatie en erkenning van publicaties over kunst, kunstboeken, fotoboeken, zelfgepubliceerde boeken, zines en kunstwerken in beperkte oplage. Het programma van de bibliotheek wordt ontwikkeld door het team van de Oekraïense uitgeverij istpublishing.

Hun missie behelst het ondersteunen en ontwikkelen van het boekenecosysteem in Oekraïne en wereldwijd. Ze streven ernaar het belang van de boekenindustrie te vergroten, een platform te bieden voor uitgevers, illustratoren en kunstenaars, en uitwisselingen binnen de boekenindustrie te bevorderen, zowel lokaal als internationaal.

NICC wil Mystetska Biblioteka ondersteunen door kunstenaars, uitgevers en kunstliefhebbers uit te nodigen bij te dragen aan de groeiende collectie en door een drop off punt te faciliteren in België, waarna de kunst publicaties naar Lviv worden gebracht.

Alle donaties van kunstboeken, fotoboeken, zelfgepubliceerde boeken, zines en kunstwerken in beperkte oplage die de collectie verrijken en bijdragen aan de culturele diversiteit van Mystetska Biblioteka, zijn meer dan welkom!

Richtlijnen voor inzending:

  • De voorkeurstaal voor gedoneerde publicaties is Engels (uitzonderingen kunnen worden gemaakt als het object grotendeels uit afbeeldingen bestaat).
  • Zoals hierboven vermeld: verwelkomt de Mystetska Biblioteka een grote verscheidenheid aan kunstpublicaties; publicaties over kunst, kunstboeken, fotoboeken, zelfgepubliceerde boeken, zines en kunstwerken in beperkte oplage.
  • U kunt uw schenkingen afgeven op de volgende locaties tijdens de volgende momenten:  

==> NICC Vitrine te Brussel (Lambert Crickxstraat 1, Anderlecht): 18/07/2023, 12:00-19:00

==> NICC Vitrine te Brussel (Lambert Crickxstraat 1, Anderlecht): 26/072023, 12:00-19:00

==> Kunstenbibliotheek te Gent (Godshuizenlaan 2A): 16-30/08/2023 volgens de openingsuren van de bibliotheek

==> Frans Masereel Centrum te Kasterlee (Masereeldijk 5): 25-27/08/2023, 13:00-17:00

  • Voor vragen over het afgeven van donaties: neem contact op met kim@nicc.be
  • De schenkingen zullen permanent deel uitmaken van de collectie van de Mystetska Biblioteka en toegankelijk gemaakt worden voor het publiek.

Door deel te nemen aan deze open call draagt u bij aan de groei van het ecosysteem van het kunstboek en helpt u langetermijnrelaties op te bouwen binnen de boekenindustrie in Oekraïne en daarbuiten.

NICC is gelukkig dat we dit initiatief kunnen ondersteunen en we kijken uit naar uw waardevolle bijdragen en danken u voor uw steun aan deze missie!