Residentie in ‘de Dingen’ van midden juli tot midden augustus

Residentie
Dingen die niet verkopen

Wat?

“Dingen die niet verkopen” is het recent opgestart kunstenaarsinitiatief van Amber De Saeger en Alec De Bruyn. Deze (expo)ruimte ligt in het centrum van Antwerpen, en streeft ernaar om wisselende exposities en gebeurtenissen te organiseren. We werken compleet onafhankelijk van eender welke overheidssteun en zoeken volop naar een vorm die afstapt van de klassieke werking van een galerij – vrijheid tot experiment staat voorop.

Van midden juli tot midden augustus bieden wij onze open expositieruimte aan als creatieplek voor een kunstenaar of collectief, die zich helemaal thuis voelt in het concept van de Dingen. Tijdens deze periode krijgt de maker de kans een werk of werken te creëren, of gewoon te experimenteren, geïnspireerd door en gemaakt op deze werkruimte, met als slot een vierdaagse tentoonstelling, opvoering, of viering van dit werk.

Voor wie?

Alle mogelijke kunstvormen zijn welkom: van beeldend tot performance, langs geluid, literatuur,…

Als kunstenaarsinitiatief kunnen we geen vergoeding aanbieden voor de residentie, maar wel de ruimte en tijd voor een actief en open experiment met tentoonstelling. Alle eventuele inkomsten van de tentoonstelling gaan rechtstreeks naar de resident. Voor specifieke benodigdheden, zijn we altijd aanspreekbaar en leggen we indien nodig de connecties met culturele organisaties voor ondersteuning.

Wat bieden we aan?

  • Werkruimte in gelijkvloers met vitrine van ±17m2 en in ruime kelder van ±30m2
  • Vrije werkperiode vanaf 15 juli tot en met 15 augustus
  • Expositie/opvoering/… van 19 tot en met 22 augustus
  • Persoonlijk begeleide opstart en afsluit van residentietraject

Hoe aanvragen?

Stuur een mail met residentievoorstel, contactinformatie, korte biografie en links naar relevant werk naar dingendienietverkopen@gmail.com tot en met 4 juli, en daarna krijg je zo snel mogelijk een antwoord.

Meer informatie

facebook.com/dingendienietverkopen