Queer Arts Festival: ontwikkelingstraject, residentie en presentatiefestival 

Festival
Antwerp Queer Arts Festival en De Studio

Ben je een maker* tussen de 18 en 26 jaar met een goed idee voor (een try-out van) een project? Zoek je een goede plek om dat idee uit te voeren? En ben je nog vrij in augustus? Meld je aan voor A Night Called Quest, een ontwikkelingstraject, residentie en presentatiefestival van het Antwerp Queer Arts Festival en De Studio. 
* theater, performances, installaties, spoken word, fotografie, dans, video, muziek, schilderkunst… alle disciplines zijn welkom.

Loop je rond met een projectidee waarin een weinig gehoord verhaal naar boven komt of een nieuwe/verrassende werkwijze onderzocht wordt? Heb je een eigen stijl of een duidelijke onderzoeksvraag om daar naartoe te werken?

Wat kan je van ons verwachten?

  • ​Drie weken de tijd en ruimte om een plan uit te werken, in samenwerking met queer coaches en artiesten. 
  • Een kick-off dag met alle deelnemende kunstenaars/artiesten
  • Een gezamenlijke werksessie over een relevant thema
  • Een individuele verdiepingssessie met een passende kunstenaar of coach
  • Een op maat gemaakte feedbacksessie met de andere kunstenaars/artiesten
  • Een productiebudget van €500 dat je naar eigen inzicht mag besteden
  • Minimaal 1 en maximaal 3 keer performen/tentoonstellen tijdens het festivalweekend

Wat vragen we van jou?

  • Een breed engagement in het hele project en beschikbaarheid gedurende de maand augustus. Je plant je werktijden meestal zelf in, maar we verwachten je een aantal dagen (zie het schema in de FAQ) in Antwerpen.
  • Een tof project!

Meld je aan via dit formulier

​Open call 2024:

Gericht op makers die iets in de publieke ruimte willen doen, meer informatie in NL en EN hier.
Deadline: 31 maart

Over ons

Het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF)  is een multidisciplinair kunstenfestival over gender en seksuele diversiteit. Al 12 jaar lang programmeren we tijdens ons zomerfestival lokale kunstenaars en internationaal talent. We richten ons op veel verschillende kunstvormen, waaronder muziek, literatuur, film, dans, theater, tentoonstellingen en performances. De afgelopen drie jaar organiseerden we daarnaast Queer Lab, een ontwikkelingstraject voor jonge queer makers. In 2024 breiden we dit traject verder uit en noemen we het: A Night Called Quest

A Night Called Quest/AQAF heeft De Studio in het hartje van Antwerpen als uitvalsbasis. De Studio brengt een jong publiek (0 tot 30 jaar) in contact met kunst, cultuur en media, met grote aandacht voor de stedelijke en maatschappelijke context en met zorg voor de kwetsbare positie van jongeren en kunstenaars. Superdiverse theatergezelschappen, makers, spelers, curatoren en kunstenaars zetten in De Studio hun gedurfde dromen om in niet-alledaagse daden. Daarnaast werken we samen met 30 CC (Leuven), Het Entrepot (Brugge), BRONKS (Brussel), Queer Leuven,  Go Boom, Wel Jong, IPOP en Queef.

Meer informatie vind je hier.