Oproep voor curatoren: Het Europese paviljoen 2024

Call
European Cultural Foundation

European Cultural Foundation is verheugd een gloednieuwe opdrachtbeurs van maximaal 500.000 EUR aan te kondigen als onderdeel van ons Europese paviljoenprogramma

Voor wie?

Met deze oproep nodigen we curatoren uit alle culturele en creatieve domeinen in Europa en aangrenzende landen uit om een ​​ambitieus curatorieel voorstel in te dienen dat de zichtbaarheid, toegankelijkheid en positionering van het Europees paviljoen als een belangrijk Europees cultureel evenement in 2024 zal waarborgen.

Wat?

We zijn op zoek naar voorstellen die Europa op frisse en fantasierijke manieren verkennen, bespreken, interpreteren en visualiseren: baanbrekende concepten en programmering die transnationale samenwerkingen tussen makers, denkers, doeners en gemeenschappen stimuleren, leidend tot een grootschalig openbaar evenement in 2024. Via de creatieve resultaten van deze samenwerkingen hopen we Europeanen te inspireren om zich een toekomstgericht Europa voor te stellen, een Europa dat bijdraagt ​​aan de opbouw van eerlijkere, duurzamere samenlevingen voor iedereen.

Praktische details

De call for Curatorial Proposals staat open van 15 juni tot 14 september 2023 om 13.00 CEST .

Als uw organisatie het Europees Paviljoen 2024 wil cureren en klaar is om de uitdaging aan te gaan om een ​​belangrijke artistieke bijdrage te leveren aan de toekomstige verbeelding van Europa, dient u uw voorstel in vóór 14 september 2023 13.00 CEST.

→ Op donderdag 6 juli om 11.00 CEST vindt er een online Q&A-sessie plaats op Zoom , waar je vragen kunt stellen over de details van de oproep en het sollicitatieproces.