Oproep SOFAM Beurzen 2020

Oproep
SOFAM

SOFAM lanceert een oproep voor beurzen voor visuele kunstenaars. Na SOFAM SOLIDAIRe, het noodfonds van dit voorjaar, is de focus van deze nieuwe oproep artistiek. Het is een oproep aan visuele makers die lid zijn van SOFAM, en ook aan zij die lid wensen te worden. 25 beurzen zijn voorzien, voor een totale waarde van 30.000 euro.

Kunstenaars uit alle visuele disciplines (fotografen, schilders, beeldhouwers, installatiekunstenaars, grafisch ontwerpers, architecten, modeontwerpers, cartoonisten…) kunnen zich aanmelden voor maximaal 2 beurzen: 1 beeldbeurs, en 1 beurs voor professionele ontwikkeling.

Met de 15 beeldbeurzen (1 000 euro), is het doel om beelden te verzamelen die – in hun kwaliteit en visueel-inhoudelijke implicaties – de onmisbare waarde van de kunsten in onze samenleving onderstrepen. De geselecteerde beelden zullen worden gepresenteerd op de site van SOFAM en in de jaarlijkse artistieke publicatie. De gepubliceerde beelden kunnen de geselecteerde kunstenaars nadien ook toevoegen aan hun aangiftes voor collectieve rechten.

De 10 beurzen voor professionele ontwikkeling (1 250 Ă  2 000 euro) zijn voor de (mede)financiering van een editie, een tekst over het werk, een vrij project, of een fotografisch project in het documentaire genre.

Een onafhankelijke, professionele jury staat in voor de selectie.

Deadline is 22 november 2020. Lees meer via de website van Sofam.