Open call voor artistieke residenties

Call
IKOB – Museum für Zeitgenössische Kunst

In samenwerking met Borderland Residencies lanceert IKOB – Museum für Zeitgenössische Kunst een open oproep voor een kunstenaarsresidentie van drie maanden in Eupen, België (september – november 2024). We zijn op zoek naar voorstellen die deze tijd en ruimte willen gebruiken om een project te ontwikkelen rond het thema SUPERNATURAL.

Uitgaande van een open begrip van het bovennatuurlijke en zijn mogelijke interpretaties, nodigt de residentie kunstenaars uit om zich te verbinden met de regio door middel van een verkenning van het ongeziene, het mystieke en het buitenaardse. We zijn op zoek naar projecten die gericht zijn op een direct engagement met lokale (hi)verhalen, de natuurlijke omgeving of geografische bijzonderheden door de lens van het bovennatuurlijke.

De residentie biedt een kunstenaar de mogelijkheid om zijn/haar praktijk te verbreden door het ontwikkelen van nieuw onderzoek en om zijn/haar netwerk uit te breiden binnen het kader van Borderland Residencies. We zijn op zoek naar een kunstenaar die kan profiteren van deze specifieke kans en context.

Interesse?

Hieronder kan je meer informatie vinden over de oproep, en hoe je je kunt aanmelden.

Lees de volledige oproep hier