open call curatorial fellow voor KASK studenten en alumni

Call
KASK, Jester

Jester is op zoek naar een curatorial fellow die het artistieke team in het tweede deel van 2023 komt versterken. De fellow gaat een belangrijke rol spelen in de uitvoering van het artistieke programma van Jester, waaronder ontwikkelingstrajecten met artists-in-residence en presentatiemomenten. Het betreft een parttime, betaalde functie.

Wat biedt Jester

  • Als fellow krijg je de kans om deel uit te maken van een levendige, kunstenaargerichte organisatie die zowel lokaal als internationaal opereert en samenwerkt met onze medewerkers, kunstenaars en partners..
  • Je ondersteunt het artistieke team bij het ontwikkelen en uitvoeren van het artistieke programma in de tweede helft van 2023 (zie hieronder). Je hebt ruimte om nieuwe ideeën en inhoud in te brengen, binnen het door Jester vastgestelde programmeringskader.
  • Jester werkt met een klein team waar de meeste verantwoordelijkheden worden gedeeld, daarom ben je ook medeverantwoordelijk voor communicatie- en/of productieaspecten van de projecten waar je bij betrokken bent.

Stel je hier kandidaat!

Een paar mijlpalen in ons programma voor 2023 zijn:

  • Het openingsweekend. In november viert Jester de opening van zijn nieuwe huis op de C-mine site met een weekend vol evenementen, performances, lezingen, open ateliers. Je zult een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen en coördineren van dit programma.
  • De kunstenaarsboekenbeurs. In samenwerking met partners (Oda Park, PXL, Zero Desk) ontwikkelt Jester een tweede editie van de kunstenaarsboekenbeurs die zich richt op publiceren als artistieke praktijk. Deze beurs, die twee dagen duurt, combineert een symposium met een levendige presentatie van een brede selectie kunstenaarspublicaties. Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en coördinatie van dit project.
  • Artists-in-residece. In het tweede deel 2023 zal Jester verschillende artists-in-residence verwelkomen, die naar Genk komen om hun onderzoek te ontwikkelen en/of nieuw werk te produceren. Afhankelijk van de werklast en interesse kan je betrokken worden bij deze trajecten, via atelierbezoeken, onderzoeksondersteuning, etc.

Je komt de organisatie binnen op een moment van transitie, wat zowel een uitdaging als een kans biedt.

Praktische informatie

Voor wie? Studenten en alumni van de opleiding Curatorial Studies aan het KASK

Duur: Deeltijds (2 dagen per week), start in juni en eindigt in december.

Vergoeding: Jester biedt 8.000 EUR vergoeding (incl. belasting) en huisvesting in Genk.

Hoe solliciteren? Stuur uw CV en motivatiebrief (beide max. 1 A4) voor maandag 8 mei naar Alicja Melzacka – alicja@jester.be.

De curatorial fellow wordt ontwikkeld in samenwerking tussen Curatorial Studies van KASK, Gent, en Jester.