Op zoek naar een atelierruimte in Brussel?

Werkruimte
Pilar / Barak Lili M

Wat?

Barak Lili M zoekt beloftevolle kunstenaars die een link maken met kunst en wetenschap (in de breedste zin van het woord) voor een nieuwe residentie. PILAR bezet onder de noemer Barak Lili M een gedeelte van de See U site in Elsene, vlakbij de VUB-campus.

See U omvat het tijdelijke programma van de nieuwe stadswijk Usquare, die er vanaf 2023 zal verrijzen. In deze voormalige kazerne resideren we samen met een tachtigtal andere duurzame en innovatie projecten en organisaties.

Ateliers

Barak Lili M bestaat uit 2 repetieruimtes voor muzikanten, 3 kunstateliers en een workspace voor creatieve entrepreneurs.

De drie ateliers bevinden zich langs de Kroonlaan 227 (Gebouw H) op de voormalige kazernesite in Elsene en behelzen elk 34 m2. Deze ruimtes kunnen ingezet worden voor disciplines als beeldend werk, videomontage, fotografie, illustratie, etc.

  • Huurprijs: 100€ maand (inc. kosten en nutsvoorzieningen)
  • Looptijd: 1 juli 2021 – 30 maart 2022 (met kans op verlenging)
  • Wederzijdse opzegtermijn: 3 weken

Het geheel is ‘robuust’ afgewerkt maar toch voorzien van het nodige comfort. Er is centrale verwarming en voldoende daglicht in elke ruimte. De ruimtes zijn 24/7 toegankelijk. Overnachten is niet toegestaan in de ruimte.

Voor wie?

  • Je bent jongeren dan 35 jaar.
  • Je kunstenpraktijk maakt linken met wetenschap, wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke thema’s.
  • Je woont / werkt in Brussel
  • Je bent bereid tot samenwerking met de artistieke ploeg van Pilar (minstens 1 publiek toonmoment tijdens jouw residentieperiode)

Werkwijze

Stuur je gemotiveerde aanvraag en dossier voor de huur van één van de ateliers op de kazernesite voor 7 juni naar: pilar(at)vub.be met vermelding ‘Residentie Barak Lili M’ of per post naar: Barak Lili M (Pilar), Pleinlaan 2, 1050 Brussel.

Inhoud dossier

We behandelen enkel volledige dossiers, deze bevatten:

  • Aristiek cv + portfolio (welke projecten heb je in het verleden al geraliseerd)?
  • Motivatiebief (max 2 pagina’s). Leg ons daarin uit waarom jij graag in Barak Lili M wil werken. Vertel daarbij in welk opzicht jouw artistieke praktijk de link legt met wetenschap. Werk je al samen met partners? Of heb je plannen?

Een onafhankelijk jury selecteert op basis van inhoud en artistieke kwaliteit van het project.

Meer informatie

pliar.brussels