Neem deel aan het curatorieel programma 2022 van De Appel

de Appel (Amsterdam)

Curatorial Programme deelnemers 2020/2021 (c) Andres Lora Bastidas.

Het Curatorial Programme (CP) van de Appel is een ingrijpende kans voor gemotiveerde individuen die ervaring willen opdoen in het publiek maken van kunst. Het is een unieke ervaring, onvergelijkbaar met wat een traditionele academische opleiding aan kan bieden.
Tijdens dit tien maanden durende educatief verblijf in Amsterdam wordt een volledige onderdompeling in de lokale scene mogelijk gemaakt, met de Appel als een institutionele uitvalsbasis.

Wat?

Ieder jaar worden max. zes deelnemers geselecteerd door een jury van vooraanstaande cultuurbeoefenaars in het steeds veranderende artistieke veld. Ze worden opgenomen in een sterk netwerk van alumni en adviseurs, die de transformatie van de sociale dimensie van kunst voortzetten.

Deelnemers van verschillende achtergronden of opleidingen worden aangemoedigd om hun knowhow en ervaring naar de tafel te brengen. Er wordt van hen verwacht dat ze bereid zijn om te leren – niet alleen van elkaar, maar ook van de uitgenodigde adviseurs en alumni die ze zullen ontmoeten.

De 27ste editie van de Appel’s Curatorial Programme (CP) staat nu open voor aanmelding tot uiterlijk 18:00 CET op 15 maart, 2021.

Deze editie vindt plaats van 10 januari tot 10 november 2022. (Deze periode wijkt af van voorgaande CP jaren die de schoolkalender volgden).

Hoe deelnemen?

Gelieve gebruik te maken van het aanmeldingsformulier en de aanmelding naar CP Coördinator Liza Nijhuis te sturen vóór de deadline. Op basis van de ingediende documenten, worden ongeveer twaalf kandidaten geselecteerd voor een interview. Interviews met de jury vinden eind maart/begin april 2021 plaats. Daarna volgt de selectie van de uiteindelijke deelnemers.

Alle informatie

new.deappel.nl