Neem deel aan de TickerTape-Parade (digitale reclamebord) tijdens Antwerp Art Weekend

Call
NICC

In opvolging van ons laatste “Ticker Tape” -project, heeft NICC besloten een nieuwe open call te lanceren voor alle creatievelingen om deel te nemen aan Antwerp Art Weekend. In 2021 introduceerde Cel Crabeels (voormalig bestuurslid van NICC) de ticker tape als instrument om andere netwerken, methoden, kanalen en visuele strategieën te onderzoeken die kunnen helpen een brug te slaan tussen kunst, kunstenaar en publiek. Dit jaar willen we dit onconventioneel en interessant medium verder uitdiepen.

Al 25 jaar vecht het NICC voor een betere socio-economische positie van beeldende kunstenaars in België. Door bewustmaking, het aangaan van dialogen en actieve promotie van jonge kunstenaars pakt deze artist-run netwerkorganisatie het kader waarbinnen de kunstpraktijk plaatsvindt aan om het ten goede te veranderen.

In 2023 neemt NICC opnieuw deel aan Antwerp Art Weekend met twee ticker tapes en heeft zich verzekerd van twee locaties (Albert Heijn Groenplaats en De Studio), waar kunstenaars verschillende netwerken, methodes, kanalen en visuele strategieën kunnen verkennen om kunst en kunstenaars met het publiek te verbinden.

In essentie wil het NICC kunstenaars uitnodigen om na te denken over het sociaal-politieke gevaar waar zij tegenwoordig mee te maken hebben, en om hun gedachten (op een manier die comfortabel voelt) aan het publiek voor te leggen. Het idee is dat de kunstenaars, om hun hart te luchten, deze (korte) teksten presenteren op de ticker tapes die op de twee bovengenoemde locaties worden geplaatst, en op de sociale media en website van NICC.

Op deze manier hopen we de ticker tape machine – die oorspronkelijk werd gebruikt om tekst op afstand over te brengen naar een drukapparaat – om te vormen tot een autonoom artistiek medium om een band met een divers publiek op te bouwen.

Concreet: 

  • Als ons project jouw interesse wekt of je creativiteit prikkelt, klik dan op onderstaande link om te beginnen met schrijven: https://forms.gle/k85d4aWGcqS1TkN18
  • De deadline voor inzendingen is 16 mei. NICC zal de ticker tape kort daarna programmeren. 

Voor vragen mail anyuta@nicc.be

Meer informatie

nicc.be