Met Kunstenpunt naar Classical:NEXT

Oproep
Kunstenpunt

Van 13 tot 17 mei vindt in Berlijn (D)  Classical:NEXT plaats, een internationale ontmoeting voor de klassieke muzieksector met een conferentie, een beurs en een showcase programma. Kunstenpunt zal opnieuw samen met Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM) de aanwezigheid van de onze sector coördineren.

Classical:NEXT is de belangrijkste internationale bijeenkomst voor de vernieuwing van klassieke muziek in Europa. Na een sabbatjaar kijken we ernaar uit om weer deel uit te maken van dit evenement en onze klassieke muziek in de kijker te zetten.

Mee met Kunstenpunt?

1. KORTING

Net als de voorbije jaren kan je dankzij Kunstenpunt aan een voordelig tarief deelnemen aan Classical:NEXT: vraag hiervoor de speciale inschrijvingscode aan via ward@kunsten.be.

Wacht niet te lang om een ticket te kopen – de SMART Rate loopt nog tot 23 februari. Daarna worden de toegangsprijzen trapsgewijs duurder. Bekijk het overzicht met tarieven en kortingen hier.

2. FINANCIËLE STEUN KUNSTENPUNT

Het blijven moeilijke tijden voor vele kunstenaars, kunstorganisaties en muziekbedrijven. Daarom zal Kunstenpunt onder bepaalde voorwaarden een extra financiële ondersteuning geven aan wie dit jaar met ons meegaat naar Classical:NEXT:

  • € 400 per ingeschreven persoon voor wie géén werkingssubsidie ontvangt
  • € 200 per ingeschreven persoon voor wie een werkingssubsidie ontvangt van minder dan € 150.000

De deadline voor deze financiële steun is 15 april 2024.

Kom je voor deze extra financiële ondersteuning in aanmerking? Neem dan na je inschrijving contact op met Ward Bosmans.

Ook extra ondersteuning voor leden Sabam

Sabam for Culture biedt ook extra ondersteuning aan, in de vorm van een beurs voor hun componisten en uitgevers.

  • Indien je een showcase moet spelen, kan je een forfaitair bedrag krijgen bij Sabam. Meer info vind je hier.
  • Indien je naar Classical:NEXT wil als netwerkevent, kan je ook de accreditatie, vervoer en verblijf aangeven en betalen ze 50% terug tot max 750€. Meer info vind je hier.

Meer informatie over Classical:NEXT

classicalnext.com