Maumaus Independent Study Programme 2025

Call
Maumaus

Aanmeldingen zijn welkom voor het Maumaus Independent Study Programme 2025, dat zal lopen van 9 januari tot 25 juli 2025. Het intensieve programma duurt 27 weken (312 contacturen) en wordt bedacht en georganiseerd door kunsttheoreticus en curator Jürgen Bock (directeur van de Maumaus School & Residency Programme en de bijbehorende tentoonstellingsruimte Lumiar Cité).

Het programma staat open voor maximaal tweeëntwintig deelnemers (kunstenaars of kunstgerelateerde onderzoekers of andere professionals). Het programma is ontworpen om de deelnemers aan te moedigen hun kunstpraktijk te analyseren en te ontwikkelen in een stimulerende, intellectueel rigoureuze, maar informele omgeving. Het programma creëert een context voor het internaliseren van begrip en kennis door middel van discussie en kritisch denken. Naast regelmatige lessen over kritische studies en groepsdiscussies, zullen seminars, workshops en lezingen inzichten en meerdere perspectieven bieden op actuele denkwijzen binnen en buiten – maar altijd in relatie tot – het kunstveld en worden bedacht door een reeks internationaal gerenommeerde kunstenaars/filmmakers zoals onder andere Ed Atkins, Gerry Bibby, Manthia Diawara, Erica Love/João Enxuto, Jihan El-Tahri, Loretta Fahrenholz, Renée Green, Florian Hecker. Studiobezoeken stellen beoefenaars in staat hun werk te ontwikkelen door middel van discussies met Gerry Bibby, Jürgen Bock, Tonio Kröner, Uriel Orlow, João Penalva, Gertrud Sandqvist en Simon Thompson.

Praktisch

Kandidaten moeten rekening houden met het volgende:

  • Sollicitaties moeten per e-mail worden gestuurd naar maumaus@maumaus.org (inzendingen worden geaccepteerd tot 31 augustus 2024).
  • Sollicitaties dienen een motivatiebrief, een CV en een portfolio te bevatten met voorbeelden van werk dat de sollicitanten het meest relevant achten voor hun huidige praktijk. Een interview op het Maumaus kantoor in Lissabon (online voor internationale aanvragers) volgt en bepaalt de uiteindelijke selectie voor toelating tot het programma.
  • De taal van ISP Maumaus is Engels.
  • De administratie van het ISP Maumaus biedt buitenlandse deelnemers ondersteuning bij het vinden van accommodatie en studio’s in Lissabon.
  • De volgende editie van het ISP Maumaus begint op 9 januari en loopt tot 25 juli 2025, met een pauze van een week van 3 tot 7 maart en een voorjaarsvakantie van twee weken van 14 tot 25 april.
  • In de loop van het programma kunnen wijzigingen optreden.
  • Voor meer informatie over het programma en het lesgeld kun je contact opnemen met het ISP-kantoor op maumaus@maumaus.org.