Lever een bijdrage of word lid van de redactie voor de nieuwe Fair Arts Almanac

Oproep
SOTA (State of the Arts)

SOTA’s FAIR ARTS ALMANAC bestaat uit verschillende bijdragen van kunstenaars, kunstwerkers, organisaties, activisten, publieksleden of wie dan ook die begaan is met faire praktijken in de kunsten.

Wat?

In 2019 publiceerde SOTA een eerste almanak. In 2022 willen we samen nadenken over nieuwe uitdagingen waarmee kunstpraktijken geconfronteerd worden: bezuinigingen, klimaatverandering, pandemieën, oorlog, migraties, precariteit, burnouts, … Welke aanpassingen doe je, plan je te maken of werk je samen met anderen uit? We zijn benieuwd naar jullie voorstellen!

Deze almanak is een plek voor het delen van gesitueerde praktijken, collectieve ervaringen, ideeën voor acties, interessante locaties, belangrijke data of naakte getuigenissen over wat voor jouw relevant is in termen van fairness, in een brede waaier van formaten: theoretische teksten, kalenderbeelden, recepten, gedichten, partituren, enz…

Het collectieve redactionele proces voor deze nieuwe almanak startte al in januari 2021, met een reeks maandelijkse publieke evenementen over verschillende onderwerpen. Lees hier meer.

In dit stadium moedigen wij jullie aan om zelf voorstellen voor bijdragen voor publicatie in te dienen en of om deel te nemen aan de collectieve redactie van de almanak.

Hoe deelnemen?

Doe een voorstel voor een bijdrage

Open oproep! Gelieve voorstellen of voltooide bijdragen vóór 1 april 2022 in te dienen op almanac@state-of-the-arts.net.

Alle inzendingen die voor 1 april binnen zijn, worden eerst bekeken. Als je deze deadline zou missen, kan je nog steeds bijdragen insturen, maar houd er dan rekening mee dat we proberen in juli te drukken en de almanak in september 2022 willen uitbrengen.

Stuur ons een korte beschrijving van wat je wilt inzenden, samen met een paar zinnen over hoe je dit verbindt met een of meer faire kunstpraktijken. In het algemeen aanvaarden we teksten van niet langer dan 1500 woorden. Beelden kunnen worden opgestuurd als 300 dpi, opgemaakt in .jpg bestanden.

Hoe deel te nemen aan de collectieve redactie?

We gaan door met een reeks open collectieve redactievergaderingen om de almanak te maken. Jullie zijn steeds van harte welkom tijdens deze collectieve redactievergaderingen.

Wij nodigen je uit voor de tweede collectieve redactiebijeenkomst op 1 en 2 april in Monty. Tijdens deze bijeenkomst zullen we vooral de ingezonden bijdragen bespreken en indien nodig wijzigingen of aanpassingen voorstellen. Een meer gedetailleerd agenda volgt spoedig!

Laat ons weten indien je geïnteresseerd bent in deelname aan de collectieve redactie door een e-mail te sturen naar almanac@state-of-the-arts.net. Stuur ons een korte beschrijving van hoe je zou willen bijdragen aan de redactie.

SOTA heeft financiering ontvangen voor het maken van deze almanak. We kunnen werk vergoeden, afhankelijk van verschillende parameters: administratieve situatie, persoonlijke financiële behoeften, nieuwe tekst of bestaande tekst, werklast enz. Neem hierover contact met ons op, zodat we een dialoog hierover kunnen starten.

We kijken uit naar uw bijdragen en of deelname aan de collectieve redactie!

Meer informatie

Als je aanvullende vragen hebt, mail ons dan op almanac@state-of-the-arts.net.