Imagine Belgium 2023: internationale all-styles muziekwedstrijd voor jong muzikaal talent!

Call
Imagine Belgium

Wat?

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International. Een all styles muziekwedstrijd voor jonge muzikanten (13-21 jaar), die plaatsvindt in 9 verschillende landen.

Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ook coaching en training door experten uit de muziekindustrie. Deelnemers ontmoeten er andere jonge muzikanten met diverse achtergronden en bouwen vriendschappen en professionele contacten op die hun muzikale carrière een boost kunnen geven. Zowel soloartiesten als bands zijn welkom!

Hoe deelnemen?

Inschrijven voor de selecties van Imagine Belgium 2023 kan tot en met 19 maart 2023. Enkel jongeren die wonen in België kunnen deelnemen. Een jury selecteert de 8 beste kandidaten voor de finale op basis van de volgende criteria: muzikale kwaliteit, originaliteit en podiumprestaties.

De Belgische nationale finale vindt plaats in het weekend van 22 en 23 april 2023. Op zaterdag 22 april krijgen de finalisten een dag vol workshops en coaching. Op zondag 23 april vindt de finale plaats in de VK Vaartkapoen in Brussel. De Belgische winnaar krijgt de kans om op 16 december 2023 deel te nemen aan de internationale Imagine finale in de Botanique. Naast de hoofdprijs zijn er nog andere prijzen te winnen zoals coaching en een optreden tijdens de internationale finale van Imagine France 2023.

Imagine Belgium 2023 wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles

praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 3 tracks, 1 video, naam groepsleden, instrument groepsleden en leeftijd groepsleden
  • Vergoeding: vast (Er zijn diverse prijzen en de winnaar neemt ook deel aan de internationale finale in het najaar van 2023. Alle finalisten krijgen professionele workshops en begeleiding aangeboden om hun carrière naar een hoger niveau te tillen.)

Meer informatie

imaginemusicexperience.net