Gezocht: (socio-)culturele partners voor project met nieuwkomer-kunstenaars

Workshop
International Yehudi Menuhin Foundation

“Homelands, places of belonging” – Een game changer voor interculturele co-creatieve praktijken

Wat?

“Homelands, places of belonging” is een co-creatief community project voor en door nieuwkomer-kunstenaars, geïnitieerd door de International Yehudi Menuhin Foundation en haar partners. Na een succesvolle start in 2018 is er nu een derde editie op komst!

In elke editie vormt een nieuwkomer-kunstenaar een artistieke tandem met een (socio-)cultureel centrum en gedurende 15 sessies of 45 uren gespreid over een periode van 6 maanden lanceren ze samen met een groep lokale burgers een artistieke en co-creatief traject dat zal uitmonden in een voorstelling, tentoonstelling, concert,…
Het thema van elk project is verbonden aan de missie van het project: wat betekent het om je ergens thuis te voelen of om ergens toe te behoren (een stad,  buurt, een generatie, …)

OPLEIDINGEN & COACHING

Om de kwaliteit van hun werk te versterken, word er tijdens het traject professionele coaching en training in co-creatie voorzien voor de duo’s (kunstenaar-culturele bemiddelaar) en onder begeleiding van inter- nationale experts van de stichting: Een residentie van 5 dagen en 2 extra vormingsdagen.

Hoe deelnemen?

Voor de derde editie, die tussen eind september 2021 en midden maart 2022 zal plaatsvinden , zoeken we nieuwe culturele partners. Doe je graag mee? Wil je meer weten? Laat het ons weten via info@homelandsbxl.com

Meer informatie

thehomelandsproject.com