Experimenteer met vorm, ruimte en tijd op het theaterfestival Beyond the Black Box

Festival
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, SoAP Maastricht en C-Takt

Beyond the Black Box, het festival voor kunst die er de randjes van theater, performance en beeldende kunst af loopt, gaat door van 2 tot 5 mei in en rond Monty en wp Zimmer Antwerpen. Een festival met zo’n 15 voorstellingen die op onverwachte manieren communiceren met hun publiek. 

Niets voor jou? Weet je niet wat je van ‘performance’ moet denken? Sta je er bij met je mond vol tanden? Vanaf nu hoef je niet meer op je mondje gevallen te zijn. Neem deel aan de workshop performance kijken/kritiek tijdens dit festival. 

Je bezoekt met andere deelnemers alle voorstellingen, je gaat in gesprek met publiek en kunstenaars, je leert feedback geven en kritiek formuleren, alles onder de leiding van een team beslagen kijkers/schrijvers samengesteld door Pzazz.theater. Beyond the Black Box zorgt vier dagen lang voor eten, koffie, thee, water en een rustige werkplek.

De workshop staat open voor iedereen die houdt van theater of beeldende kunst en meer zicht wil krijgen op nieuwe experimenten in op de grens tussen beide. De voertaal is in hoofdzaak nederlands, occasioneel ook Engels. Enige voorwaarde: je bent vier dagen, van donderdag 2 mei tot zondag 5 mei aanwezig op het festival en bij de workshopactiviteiten (van ca 12 u tot ca. 23 u, behalve zondag tot 17 u). 

Deelname

Om deel te nemen hoef je enkel een motivatiebrief van maximaal 1 A4 te sturen aan redactie@pzazz.theater . Liefst voor 22 april. Eigen teksten (kritieken, interviews…) kan je als bijlage toevoegen en zijn een plus. Deelname in de kosten: 85 €. Mocht dit bedrag een probleem vormen, meld dit dan in je brief. 

BtBB is een initiatief van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, SoAP Maastricht en C-Takt. Dit festival is een samenwerking tussen Monty, wp Zimmer, C-Takt, 0090, Vincent Company, met ondersteuning door Pzazz. 

Kort samengevat: 

  • Deadline: bij voorkeur voor 22 april kandideren op redactie@pzazz.theater 
  • Kandideren: motivatiebrief maximum 1 A 4 + eventueel eigen teksten in bijlage
  • Maximaal aantal deelnemers: 6 à 7
  • Prijs deelname: 85 € (behoudens grondige motivatie)
  • Inbegrepen in prijs: alle tickets (15 voorstellingen, eten en dringen, werkruimte)
  • Andere voorwaarden: beschikbaar zijn van 2-5 mei, ca. 12-23 u (zondag 17 u)
  • Voertaal: in hoofdzaak Nederlands, occasioneel Engels

Meer informatie over het festival vind je hier.