Experimenteer en toon je werk in De Dingen

Residentie
De Dingen

Wat?

“Dingen die niet verkopen” is het kunstenaarsinitiatief van Amber De Saeger en Alec De Bruyn. Deze (expo)ruimte ligt in het centrum van Antwerpen, en organiseert wisselende exposities, performances en gebeurtenissen. We werken compleet onafhankelijk van eender welke overheidssteun en zoeken volop naar een vorm die afstapt van de klassieke werking van een galerij – vrijheid tot experiment staat voorop. 

Als kunstenaarsinitiatief kunnen we geen vergoeding aanbieden voor de residentie, maar wel de ruimte en tijd voor een actief en open experiment met tentoonstelling. Alle eventuele inkomsten van het toonmoment gaan rechtstreeks naar de resident. Voor specifieke benodigdheden, zijn we altijd aanspreekbaar en leggen we indien nodig de connecties met culturele organisaties voor ondersteuning.

Wat bieden we aan:

  • Werkruimte in gelijkvloers met vitrine van ±17m2 en in ruime kelder van ±30m2
  • Vrije werkperiode gedurende heel september
  • Expositie/opvoering/… van 29 september tot 2 oktober
  • Belangrijk: Opstart en bespreking van de residentie in de week van 22 augstus
  • Persoonlijk begeleide opstart en afsluit van residentietraject

Voor wie?

In september bieden wij onze open expositieruimte aan als creatieplek voor een kunstenaar of collectief, die zich helemaal thuis voelt in het concept van de Dingen. Tijdens deze periode krijgt de maker de kans een werk of werken te creëren, of gewoon te experimenteren, geïnspireerd door en gemaakt op deze werkruimte, met als slot een vierdaagse tentoonstelling, opvoering, of viering van dit werk. Alle mogelijke kunstvormen zijn welkom: van beeldend tot performance, langs geluid, literatuur,…

Hoe deelnemen?

Stuur een mail met residentievoorstel, contactinformatie, korte biografie en links naar relevant werk naar dingendienietverkopen@gmail.com tot en met 14 augustus, en daarna krijg je zo snel mogelijk een antwoord.