Doe mee aan het Kunstenfestival Watou

Festival
Kunstenfestival Watou

Wat?

Voor de volgende editie van het Kunstenfestival streven we naar een Watou vormgegeven door collectieven en collabs. Centraal staat de diversiteit en kracht van een gezamenlijke creatie. Het thema van de open call, “The Smell of Grass is Changing”, staat voor de aanpassing, transformatie en vernieuwing die we zoeken in de kunsten, en nodigt uit tot reflectie over onze veranderende wereld en de impact daarvan op ons creatieve proces en onze interacties.

De internationaal gerenommeerde kunstenaar Koen Vanmechelen was de voorbije drie jaar inspirator van Patchwwwork, het experimentele voortraject van Kunstenfestival Watou. Met dit adagium nodigt Koen Vanmechelen kunstenaars uit om deel te nemen aan de nieuwe fase in dit unieke en creatieve project.

Sinds 2021 heeft Vanmechelen Patchwwwork geïnitieerd als een onderzoeksproject, waarbij een ‘kunstenaars’ kampement werd georganiseerd als een immersief experiment en leerproces. Deze nieuwe oproep vloeit hieruit voort. Voor de volgende editie van het Kunstenfestival Watou zoeken we collectieven en collabs die willen bijdragen aan de evolutie en transformatie van het kunstenfestival, en die zich engageren voor een avontuur dat zowel de zintuigen als de geest stimuleert.

Meer informatie en inschrijven kan hier

  • Registratie is verplicht en moet worden gedaan via dit online form.
  • Uiterste inschrijfdatum is 31 mei 2024 (12.00 – middernacht).