Dansers van 60j of ouder gezocht voor nieuwe voorstelling Ultima Vez

Auditie
Zoë Demoustier / Ultima Vez

Wat?

Voor de cast van haar nieuwe voorstelling What Remains is Zoë Demoustier op zoek naar professionele dansers (al dan niet nog actief) van minstens 60 jaar uit verschillende dansstijlen. 

Over de voorstelling

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

Zoë Demoustier brengt in deze voorstelling twee generatie samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die al wat van dat leven achter zich hebben. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen jong en oud dat het vergankelijke lichaam blootlegt. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

What Remains is een productie van Ultima Vez. De creatieperiode omvat 50 repetitiedagen tussen de start van de repetitieperiode op 14 mei 2022 en de première op 18/19 februari 2023 op Krokusfestival (Hasselt). Daarna gaat What Remains op tournee.

Over Zoë Demoustier

Zoë Demoustier (1995) is performer en choreograaf. Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentair choreografisch werk. Zoë maakte de voorstellingen nesten (fABULEUS/Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk), Road to Nowhere (Forsiti’A/Yelena Schmitz), Born to be wild (Thespikon) en werkte als performer en assistent met o.a. Kabinet K, Michiel Vandevelde, Alma Söderberg/Manyone, Iris Bouche/Opera Ballet Vlaanderen, David Weber Krebs en Marcelo Evelin.

In 2021 was ze ambassadeur van Dag van de Dans waarvoor ze ‘Dansmakers van morgen’ realiseerde i.s.m. De Zendelingen. Vanaf 2022 start ze een nieuwe samenwerking als choreograaf bij Ultima Vez.

Hoe deelnemen?

Zoë Demoustier plant een dansante ontmoeting op woensdag 23 maart bij BRONKS (Brussel). Voor meer info en inschrijvingen kan je mailen naar audition@ultimavez.com.