Atelier Bewegingstheater in Gent

Workshop
Katrijn De Cooman

Zin om je meer te verdiepen in bewegingstheater? Wil je theatermaken met je lichaam? Heb je al geproefd van fysiek spel, maar kan je er niet genoeg van krijgen of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Dan is dit iets voor jou!
In dit bewegingstheateratelier gaan we spelen, maken, connecteren (met onszelf en anderen) vanuit het lichaam. We verkennen daarbij de grenzen en mogelijkheden van ons eigen lichaam. Al doende leren we hoe we met ons lichaam spannende theatrale scènes kunnen maken. Dit doen we niet alleen, maar in groep. Door middel van fysiek samenspel en uitdagende opdrachten, maken we theatrale groepscomposities en ontdekken we de kracht/schoonheid van lichaamstaal. We gaan aan de slag met thema’s, materiaal, beelden, tekst, etc.

VOOR WIE

Het is een open level voor zowel dansers als acteurs/spelers/makers/performers.

PRAKTISCH

8 dinsdagvoormiddagen van 10u tem 12u30

Data:

 18april

– 25april

– 2mei

– 23mei

– 30mei

– 13 juni

– 20juni

– 27juni

Locatie: CC Meulestede (Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent, België)Prijs: !!! Early bird (geldig tem 5 maart): €265 !!! Gewone prijs (vanaf 6 maart): €285

Meer informatie via deze website

KUNSTENAAR/FACILITATOR

Katrijn De Cooman (1991) – afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht en KASK – is een veelzijdige performer/performance kunstenares die speelt, creëert en faciliteert bij allerhande organisaties. Zo speelde ze mee in ‘I forgot’ van Oksana Sankova en maakte ze ‘Transit’ bij Victoria Deluxe. Ze is voornamelijk actief binnen haar eigen gezelschap Collectief Elan(d). Een performancecollectief dat de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Momenteel is ze op tournee met ‘In between spaces’, ‘I think we need to talk’ en werkt ze aan ‘RauwRouw’, een solo rond rouw en verlies & ontwikkelt ze ‘Danseling’, een dansante wandeling in de natuur. Voor Katrijn is elke uitwisseling onderdeel van haar artistieke praktijk. Ze vertrekt vanuit haar fascinatie voor de mens als groepsdier, ruimte en materiaal. Als facilitator wil ze een veilige ruimte scheppen waarbinnen iedereen zich vrij voelt. Vrij in beweging, creatie en connectie met anderen.