Stel je kandidaat voor het Artist in Residence (AiR) programma van AGA LAB

Call
AGA LAB

Het Artist in Residence (AiR) programma van AGA LAB biedt een bijzondere context voor onderzoek, experiment en de ontwikkeling van nieuw werk: een zeer breed scala aan druktechnieken, technische expertise, een ruime gym als werkplaats, uitwisseling met (inter)nationale collega’s, de non-toxische werkwijze, een stadslandbouwtuin met inktplanten en veel creatieve buren.

Missie binnen het AiR-programma: AGA LAB stimuleert onderzoek en experiment op het gebied van inkt, kleur en beelddragers, alsook cross-overs tussen andere disciplines, materialen en technieken.

Internationaal kunnen kunstenaars en ontwerpers zich aanmelden voor het Artist in Residence programma. AGA LAB nodigt met regelmaat kunstenaars uit met een specifieke onderzoeksvraag. Kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en fotografen worden daarnaast aangespoord om zelf een projectvoorstel aan te dragen bij AGA LAB. De twee AiR-gastverblijven zijn gevestigd in broedplaats BOUW waar ook de werkplaats gevestigd is. Aan het einde van de residentie is er de optie om te exposeren in galerie De Bouwput. 

Naast de bijzondere ervaring die Artists in Residence opdoen in de uitwisseling met andere AiR’s, worden de expertise en behulpzaamheid van de staff en het kunnen werken op groot formaat genoemd door de Artists in Residence die je voorgingen. 

Als AiR heb je 24 uur toegang tot de werkplaats. Je hebt beschikking over de collectieve AGA LAB keuken.
De kosten* bedragen per maand:

  • € 1.450,– voor de grote kamer (30m2zie foto’s);
  • € 1.250,– voor de kleine kamer (20m2zie foto’s);
  • € 650,– voor een duo werkverblijf zónder kamer;
  • € 450,– voor een verblijf zónder kamer.

*Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de prijs van de residentie en moeten worden betaald door de kunstenaar.

Download hier het inschrijfformulier voor een AiR programma. Als je je aanmeldt, worden je naam en portfolio toegevoegd aan onze lijst met kandidaten die door ons AiR-supportteam worden beoordeeld. 

Voor meer informatie mail naar air@agalab.nl of bel 020-6252186.

DOWNLOAD APPLICATION FORM