50 fotografen presenteren hun fotoboek in Arles

07 jul 2022
NetwerkontmoetingMRO Foundation

Elke zomer wordt Arles even het mekka van de fotografie tijdens Les Rencontres d’Arles, een van de belangrijkste fotografiefestivals ter wereld.

Net als de voorbije jaren trekken fotografen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië naar de Franse stad. Ze ontmoeten er niet alleen elkaar, maar ook een schare internationale fotografieprofessionals.

Dit jaar willen de initiatiefnemers tijdens deze ontmoeting een vijftigtal edities of zelfpublicaties centraal stellen die tussen 2019 en 2022 gepubliceerd werden en die draaien rond het werk van een of meerdere in België verblijvende kunstenaars/fotografen.

De selectie van deze publicaties gebeurde na een open call door Andrea Copetti (Tipi Bookshop), Anne-Françoise Lesuisse (Biennale de l’Image Possible), Stefan Vanthuyne (Belgian Platform For Photobooks) en Tine Guns (fotograaf).

Datum & locatie

Donderdag 7 juli
MRO Foundation
18 Rue de la Calade, 13200 Arles (Frankrijk)

Programma

10u30-12u30: professioneel netwerkmoment (op uitnodiging) met presentaties en gesprekken met aanwezige fotografen

19u30-21u00: publiek ontmoetingsmoment met dj-set

Geselecteerd werk

Bekijk de geselecteerde boeken op de Instagram-pagina @belgian_photobooks.

Het gaat om werk van:

Alexandre Ismail
Alice Pallot
Anneke D’Hollander
Antonio Jiménez Saiz
Barbara Debeuckelaere
Bénédicte Blondeau
Bertrand Cavalier
Cato Van Rijckeghem
Chrystel Mukeba
Dieter De Lathauwer
Eva Faché
Florine Thiebaud
Hanne Bracaval
Hanne Van Assche
Jonas Van der Haegen
Josefien Tondeleir
Jules Emile Devoldere
Julie Scheurweghs
Katherine Longly & Blieke, Nicole, Emmy, Pat, Betty, Michèle
La Zer
Lore Stessel
Margot Jourquin
Marie-Lou Lozia
Maroussia Prignot & Valerio Alvarez
Masha Wysocka
Massao Mascaro
Matthieu Litt
Mathieu Van Assche
Naïma El Kadi
Natacha Boulet, Emilie Burggraeve, Theodora Colige, Romain Coty, Damien Dejasse, Alexandre Duy Nguyen, Bryan Godefroid, Paulin Groise, Justine Guns, Nayef Hasimeh, Marie Jourdain, Eliot Lambert, Axelle Latour, Mehdi Merabti, Aurore Mignolet, Robin Nissen, Lauren Pearson, Julie Roland, Layla Saad, Lara Vanderelst, Olivier Cornil & Marc Wendelski
Nick Somers
Nicoletta Grillo
Oliver Leu
Olivier Cornil
Oxiea Villamonte & Reina Villamonte
Pauline Vanden Neste & Tom Lyon
Pierre-Philippe Hofmann
Renée Lorie
Romane Iskaria
Sanne De Wilde & Benedicte Kurzen
Sébastien Cuvelier
Shay Amitai
Simon Debbaut-L’Ecluse
Simon Vansteenwinckel
Stijn Van der Linden
Teo Becher
Tim Bruggeman
Tom Callemin
Yao Yuan
Youqine Lefèvre

Organisatie

Het is de derde keer dat Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles-International en de Direction des Arts plastiques contemporains van de Fédération Wallonie-Bruxelles, met ondersteuning van de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering in Parijs, Belgische fotografie in de kijker zetten tijdens de professionele dagen van de Rencontres d’Arles. Het doel is om de fotografen internationale zichtbaarheid te bezorgen en kansen te creëren om hun netwerk uit te breiden.

Met dank aan Andrea Copetti voor de ontvangst van de publicaties en de realisatie van de films; Gilles Dewalque voor de grafische vormgeving van de flyer; het team van de Biennale de l’Image Possible (BIP) voor hun inzet en medewerking; Katherine Longly, Adeline Rossion, Rein Deslé, Sanne De Wilde, Anja Bücherl, Anne-Françoise Lesuisse, Massao Mascaro, Dieter de Lathauwer, Tom Callemin, Olivier Grasser, Mashid Mohadjerin, Gilles Dewalque, Marc Wendelski, Christophe Collas & Emmanuel d’Autreppe voor hun deelname aan de werkgroep.