Werkplaatsproject voor beeldende kunstenaars

Residentie
FLACC
  • Voor wie: beeldende kunstenaars in diverse media en disciplines.
  • Waar: FLACC, Genk in België
  • Wanneer: een aaneengesloten periode van 3 maanden of ongeveer 90 dagen verdeeld over verschillende periodes vanaf februari 2022 tot december 2022
  • Deadline: 1 augustus 2021

Wat?

FLACC fuseert dit najaar met CIAP tot een nieuwe organisatie. In synergie met C-mine en andere gelijkgestemde partners zal de nieuwe organisatie de kunstenaars ruimte, tijd en middelen bieden om te experimenteren, om nieuwe projecten te ontwikkelen en deze ook met anderen te delen.

Met een breed aanbod aan activiteiten – workshops, tentoonstellingen, lezingen, sociale bijeenkomsten en nog veel meer – wordt het een nieuwe ontmoetingsruimte voor kunstenaars, kunstliefhebbers, buren en een breder publiek. De innovatieve, creatieve sfeer van C-mine en van Genk — een stad in constante transformatie — vormt een vruchtbare bodem voor deze nieuwe ontwikkeling. In lijn met de geschiedenis van Genk als “station d’artistes”, geliefd toevluchtsoord van kunstenaars, onderzoekers en denkers, liggen hier kansen om een kunstenaarskolonie van de toekomst te zijn.

Deze oproep voor een werkplaatsproject is open voor alle beeldende kunstenaars. Door de diversiteit van onze werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines. Projecten met aandacht voor artistieke arbeid, die de kunstenwerkplaats bevragen of projecten met een nadruk op experiment, hebben onze voorkeur.

Ontwikkeling, reflectie en experiment staan via een (re)thinking while doing-methodiek centraal in de werkplaatsprojecten. Wij geloven in het minimaliseren van (tijds)druk en fysieke output en daarom maakt een tentoonstelling geen deel uit van de werkplaatsprojecten. In overleg is een lezing of ander eendaagsevenement mogelijk. We staan open voor experimentele kortdurende presentaties of andere vormen van interactie.

De werkperiode is minstens 3 maanden fulltime of minimaal 90 dagen verdeeld over verschillende periodes in 2022. FLACC biedt, naast technische, inhoudelijk en organisatorische begeleiding, de kunstenaars een accommodatie, een werkplaats, reiskostenvergoeding en een klein productiebudget.

Aanvraagprocedure

Om een aanvraag in te dienen, vragen wij u om het aanvraagformulier in Acrobat Reader en het excel sheet (vul het budget in) te gebruiken. De aanvraag moet bestaan uit een uitgebreid projectvoorstel, een nauwkeurig gecalculeerd budget, een (voorkeurs)werkperiode en C.V. (in woord en beeld).

Meer informatie

Voor meer informatie contacteer Luuk Nouwen of Stef Renard via application@flacc.info.