Supernova: dé wedstrijd voor jonge kamermuziekensembles

Call
Klarafestival, Kunstenpunt, e.a.

In 2024 gaan een elftal Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de tiende keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s. Wil jij in de voetsporen treden van onder meer het Desguin Kwartet, Goggles of Koi Collective? Schrijf je dan nu in en win eeuwige roem én airplay op Klara en Musiq’3. Als dat geen boost voor je carrière is!

What’s in a name?

Supernova is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt: een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Ervaren programmatoren selecteren jaarlijks twee Belgische kamermuziekensembles. Deze twee Supernova’s winnen een concerttournee doorheen België met een aftrap tijdens Klarafestival 2024.

Daarnaast krijgen Supernova’s volop media-aandacht van zowel Klara als Musiq’3 en maakt een van de finalisten kans op een publieksprijs en een cd-opname uitgereikt door Beeldenstorm vzw.

Hoe deelnemen?

Inschrijven kan tot en met 30 oktober 2023 via deze website. Op basis van de ingezonden video’s worden acht kamermuziekensembles geselecteerd voor de halve finale op 14 december 2023 in CC Strombeek. Vier kamermuziekensembles stoten door naar de finale op 21 januari 2024 in DE SINGEL. Daar kroont de jury twee finalisten tot Supernova’s van 2024.

schrijf je in voor Supernova 2024

Meer informatie

een initiatief van Klarafestival, Klara, Musiq’3, DE SINGEL, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht, CC Ter Dilft Bornem, CC Strombeek Grimbergen, CC Westrand, Chamber Music for Europe en Jeunesses musicales

supernovaclassic.be