Gezocht: bewegers voor inclusieve dansworkshop

Workshop
laGeste

Inclusieve workshops op zaterdag (c) Kurt Van der Elst

laGeste (les ballets C de la B + kabinet k) organiseert wekelijks op zaterdag inclusieve dansworkshops. Deze workshops worden gegeven door choreografen met ervaring in inclusieve praktijken. In iedere reeks wordt een thema uitgediept met een gemengde groep, voor zowel professionele dansers als mensen zonder danservaring, mensen met zichtbare en onzichtbare beperking, alle lijven zijn welkom.

In deze nieuwe reeks gaat choreografe Anouk Llaurens aan de slag met een 20-tal geïnteresseerden.

‘Voor deze workshop zal Anouk zich baseren op Lisa Nelsons Tuning Score. Deze dans theorie nodigt ons uit om ons af te stemmen op wat we “de poëtische ruimte” noemen, d.w.z. op wat in en om ons heen vibreert. Als we luisteren naar de rijkdom en subtiliteit van onze geleefde ervaring, kunnen we andere manieren van zien en dansen ontmoeten en ermee componeren.’


De opwarming tijdens de workshop activeert de aandacht, het lichaam, de waarneming en de verbeelding. Door beweging, stilte, aanraking en luisteren verkennen en ontdekken we verschillende lichaamssystemen zoals ademhaling, spieren, huid of organen. We proeven de vele ritmes en danskwaliteiten die daarmee verbonden zijn. Met de ogen dicht ontdekken we vaak andere zintuigen zoals tast, gehoor of reuk, die globaler zijn dan zicht en vaak verwaarloosd worden door de moderne cultuur.
Tijdens de workshops wisselen we af tussen de positie van ‘beweger’ en ‘waarnemer’. Deze wisseling van perspectief stelt ons in staat directe feedback te geven en te ontvangen over onze acties, onze bewegingen.
We gebruiken ook verbaal termen uit de choreografische praktijk en videomontage om tijdens de ontstane compositie mee te werken: ‘Begin’, ‘Enter’, ‘Exit’, ‘Pause’, ‘Repeat’, ‘Sustain’, ‘Reverse’, ‘Replace’, ‘Redirect’, ‘End’. Op deze manier communiceren we onze esthetische mening en stemmen we samen de situatie af om een dans te creëren.

Praktische informatie

wanneer 5 zaterdagen, telkens van 14u00 tot 17u00 (27 mei, 3 juni, 19 juni, 17 juni en 24 juni)
waar 
Atelier laGeste, Nieuwevaart 118 Gent.
wie 
voor mensen met zichtbare en onzichtbare beperkingen, mensen met en zonder danservaring én mensen met bakken goesting en body positivity. Leeftijd, body mass index, gender, ze mogen allemaal meespelen, verschil moet er zijn, beperking leidt tot creativiteit.
gratis

Inschrijven

Interesse in deelname? Laat je gegevens hier achter. 
Woensdag 17 mei sluit laGeste de inschrijvingen af en ontvang je bevestiging of je al dan niet kan deelnemen. Bij de selectie van de deelnemers hebben ze oog voor het samenstellen van een diverse, mixed groep.