Externe begeleiding rond interculturaliseren

Er zijn verschillende initiatieven en organisaties die zich richten op begeleiding van organisaties in een interculturaliseringsproces. In deze lijst vind je inspiratie van organisaties en individuen waar Kunstenpunt een fijne ervaring mee heeft. Er zijn uiteraard nog heel wat andere experts die rond interculturalisering werken. Ga gerust zelf verder op zoek!

Traject en intensieve begeleiding gericht op interculturaliseren

  • Interculturaliseringstraject sCan&Do:sCan&Do is een traject dat (podiumkunsten) organisaties gedurende meerdere jaren intensief begeleidt op niveau van individuele kunstorganisaties. sCan&Do is een traject aangeboden door Sociaal Fonds Podiumkunsten, Minderhedenforum en Juntar.
  • Praktijkgemeenschappen interculturaliseren: Kunstenpunt organiseert praktijkgemeenschappen interculturaliseren, waarbij verschillende medewerkers uit kunstorganisaties samenkomen om voorbij de grenzen van de eigen organisatie gezamenlijk rond interculturaliseren te werken.
  • Coaches en consultants: er zijn verschillende coaches en organisaties die zich toespitsen op de begeleiding van organisaties rond interculturaliseren, zoals bijvoorbeeld Teamspeler en Hybried

Opleidingen en dienstverlening gericht op interculturaliseren