Emile Van Dorenmuseum - Villa Le Coin Perdu

Het Emile Van Dorenmuseum is een levend museum, dat niet enkel terugblikt op het verleden en de landschapsschildertraditie van het station d'artistes Genck, maar ook een actuele en hedendaagse werking uitbouwt. Telkens speelt het landschap een centrale rol.

Het museum vertelt het verhaal van de landschapsschildertraditie die Genk kende in de periode 1840-1940, waar meer dan vierhonderd kunstenaars actief waren. Dit alles gebeurt te midden het originele interieur van villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van één van deze kunstenaars, Emile Van Doren. Met wisselende tentoonstellingen met historische en hedendaagse kunst duikt het museum onder in deze vaak nog onbekende, maar ongekend boeiende en verrassende geschiedenis.

Als huis van landschap en kunst is Le coin perdu ook een residentieplek voor hedendaagse kunstenaars. Kunstenaars worden uitgenodigd om in dialoog te gaan met het museum, de traditie van de landschapsschilders en het natuurlijke en stedelijke landschap van Genk vandaag.