de Werktank

De WERKTANK is een kleinschalig productiehuis van mediakunst.. De WERKTANK wil een grote diversiteit aan artiesten de kans geven om een mediakunstwerk te creëren in professionele omstandigheden en met een goede omkadering. De uitvalsbasis is een omgebouwde, oude melkerij te Bierbeek met een grote tentoonstellingshal, opnamestudio's, atelier, klankstudio, montagestudio en een verblijfruimte voor artiesten 'in residence'. Het zwaartepunt van WERKTANK lig bij de productie van nieuwe werken in een organisatie voor en door kunstenaars, waarbij productiedwang niet als een vies woord beschouwd wordt. Bij alle betrokken kunstenaars leeft sterk de vraag naar een productieomgeving die eerder op de praktijk dan op de theorie toegespitst is. (Wat natuurlijk niet uitsluit, dat een diepgaande reflectie, de productie van de werken kan voorafgaan)
Er wordt bewust gekozen voor een grote diversiteit aan artiesten, zowel op vlak van ervaring, artistieke en culturele achtergrond, mediagebruik en thematiek. Het bindende element is de zintuiglijke tastbaarheid van de werken en de aandacht voor de sensoriële aspecten van de mediakunst. Er werd ook gekozen voor kunstenaars die een hoge graad van (technische) zelfstandigheid hebben in hun praktijk en niet bang zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. De bedoeling is om hen het geschikte kader aan te bieden waarbinnen ze hun werk kunnen realiseren, waarbij ze kunnen genieten van de voordelen van het bundelen van administratie- en productiekosten en tegelijk hun artistieke autonomie kunnen bewaren.
Voor de volgende jaren staan projecten gepland van o.a.  Mekhitar Garabedian, Wim Janssen, Kurt d' Haeseleer, Ief Spincemaille, Aernoudt Jacobs,... 
De artistieke leiding ligt in de handen van Kurt d'Haeseleer, de zakelijke leiding bij Ief Spincemaille.