Enough Room for Space

Enough Room for Space (ERforS) is een non-profit organisatie die de creatie van fysieke, virtuele en mentale ruimte stimuleert voor culturele initiatieven door wereldwijd events en residentie/onderzoeks projecten te initiëren en coördineren. ERforS probeert zo vrij mogelijk te werken en altijd de context en het idee voor de uitvoering en het medium te plaatsen om zo de scheiding tussen verschillende disciplines (kunstzinnig, wetenschappelijk of activistisch) in vraag te stellen. Ieder project wordt geïnitieerd en gecoördineerd door een steeds wisselende combinatie van kunstenaars en/of curatoren. 

ERforS wil de verschillende processen blootleggen, manipuleren en heruitvinden die deel uitmaken van de constant veranderende wereld. Hoe positioneren we onszelf, als Homo Sapiens Sapiens, ten aanzien van opkomende en urgente sociale, politieke en ecologische kwesties, nu en in de toekomst? Door wereldwijd in verschillende culturele contexten te werken, probeert ERforS ruimte te creëren en discussie te genereren. Omdat deze doelstellingen vaak onderhevig zijn aan onverwachte en onvoorspelbare samenwerkingen door combinaties van mensen, instituten, locaties en disciplines, ondersteunt en stimuleert ERforS ook het concreet vormgeven van die processen en langdurige (werk)relaties. 

Naast de verschillende tijdelijke projecten biedt het hoofdkwartier van ERforS in België de mogelijkheid om doorlopende en structurele projecten te fasciliteren. Er zijn twee residentie plekken aanwezig naast een productie/presentatie ruimte en een vergaderzaal.